Yritysuutiset

Nokia ostamassa Comptelin – Inderesin Rautanen: ”Comptel sopii Nokian strategiaan”

Nokia ilmoittaa aikomuksestaan ostaa Comptel edistääkseen ohjelmistostrategiaansa. Comptelin osakekurssi lähti rajuun nousukiitoon ilmoituksen jälkeen.

Nokia ilmoittaa aikomuksestaan ostaa Comptel edistääkseen ohjelmistostrategiaansa. Comptelin osakekurssi lähti rajuun nousukiitoon ilmoituksen jälkeen.

Nokia tekee hallituksen suositteleman käteisostotarjouksen kaikista Comptelin osakkeista ja optio-oikeuksista. Comptelin hallitus on päättänyt yksimielisesti suositella Ostotarjouksen hyväksymistä osakkeenomistajille ja optio-oikeuksien haltijoille.

Nokia kertoo haluavansa ostaa Comptelin edistääkseen ohjelmistostrategiaansa ja tarjotakseen palveluntarjoajille kokonaisvaltaisen ratkaisun digitaalisen viestinnän ja palveluiden suunnitteluun, toimittamiseen, orkestrointiin ja ylläpitoon fyysisissä ja virtuaalisissa verkoissa sekä niiden yhdistelmissä.

Suunniteltu yrityskauppa on osa Nokian strategiaa rakentaa mittava itsenäinen ohjelmistoliiketoiminta laajentamalla ja vahvistamalla ohjelmistoportfoliotaan ja go-to-market -valmiuksiaan lisätyllä myyntikapasiteetilla ja strategisten partnereiden verkostolla.

Comptel vahvistaisi Nokian ohjelmistotuotevalikoimaa lisäämällä äärimmäisen tärkeitä ratkaisuja katalogilähtöiseen palveluorkestrointiin ja palvelujen elinkaaren hallintaan, älykkääseen tietojenkäsittelyyn, asiakkaiden sitouttamiseen sekä ketterään palveluiden kaupallistamiseen”, Nokia kertoo tiedotteessaan.

Yhdistämällä Nokian palvelujen ylläpitoon liittyvät ratkaisut Comptelin palveluorkestrointi-tuotevalikoimaan Nokia voisi tarjota kokonaisratkaisua, joka mahdollistaisi dynaamisen ja automaattisen prosessin palvelujen ylläpidon ja elinkaaren hallinnan välille. Tämä yksinkertaistaisi monimuotoisten verkkojen hallintaa.

Yhdistettynä Nokian Cloudband(TM) ja Nuage(TM) -portfolioihin, Nokia pystyisi tarjoamaan valmiin kokonaisratkaisun virtualisoitujen verkkotoimintojen (Network Function Virtualization (NFV)) ja ohjelmisto-ohjattujen verkkojen (Software Defined Networking (SDN)) ylläpitoon ja hallintaan.

Evlin mukaan Nokian tarjoama EUR 3,04 hinta per Comptelin osake edustaa 29 prosentin preemiota Comptelin eiliseen päätöskurssiin ja 51 prosentin preemiota kaupankäyntimäärillä painotettuun keskikurssiin viimeisen 12kk aikana.

Inderesin toimitusjohtaja Mikael Rautanen pitää Nokian uusinta strategista avausta onnistuneena.

Nokian tarjoamasta ostohinnasta on kuitenkin erilaisia näkemyksiä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös