Kasvuosakkeet

Nordea odottaa tulosyllätystä ruotsalaiselta terveysteknologiayhtiöltä

Elekta terveysteknologia osakekurssi

Sädehoitolaitteita valmistava Elekta julkaisee tuloksensa ensi viikolla.

Yhtiö julkaisi useampia sädehoitolaitetilauksia edellisen vuosineljänneksen aikana ja Nordea kertoo aamukatsauksessaan odottavansa vähintään 25 prosentin kasvua Elektan tilauskertymään vuodentakaiseen verrattuna. Pankin odottama tilauskertymä on selvästi konsensusennustetta optimistisempi arvio.

Elekta on kirjannut neljännekselle Tukholman Karoliinisesta sairaalasta lähes 200 miljoonan Ruotsin kruunun sädehoitolaitetilaukset. Joulukuussa Elekta kertoi saaneensa uuden MR LINAC‐laitteen tilaukset Torontosta ja Tanskan Odensesta.

”Sädehoitolaitteen ja magneettikuvauksen yhdistävien uuden sukupolven MR LINAC‐laitteiden tilausten yhteisarvo oli yli 160 miljoonaa kruunua”, Nordea toteaa. Yhtiö odottaa saavansa vuoden 2017 jälkimmäisellä puoliskolla CE‐viranomaishyväksynnän MR LINACille, joka mahdollistaa aiempaa tarkemman tuumoreiden hoidon.

Lisäksi markkinoiden tulosennusteet Elektan (kalenterivuodesta poikkeavan) tilikauden kolmannelle vuosineljännekselle vaikuttavat varovaisilta, Nordea toteaa.

Nordea Marketsin ennusteet neljänneksen EBITA‐tulokseksi on 500 miljoonaa kruunua eli noin 10 prosenttia konsensusennustetta enemmän.

Elektan osake on myös edelleen huomattava lyhyeksimyyty eli shortattu. Se voi Nordean mukaan voimistaa kurssireaktioita tulospäivänä.

Nordea lisäsi Elektan Pohjoismaiseen mallisalkkuun kesäkuun lopussa, minkä jälkeen osake on tuottanut lähes 30 prosenttia. Silti siinä on edelleen selvää nousuvaraa, pankki uskoo.

Nordea Marketsin suositus osakkeelle on osta tavoitehinnalla 105 kruunua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös