Asunnot ja kiinteistöt

Asuntorakentaminen kovassa kasvussa

Asuinrakennuksille myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä nousi marras-tammikuussa lähes 18 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin marras-tammikuussa 8,4 miljoonalle kuutiometrille. Myönnetty kuutiometrimäärä on 18,5 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Liike- ja toimistorakennuksille myönnetty kuutiometrimäärä jäi edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa alemmalle tasolle, muissa rakennustyypeissä oli kasvua.

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma

Myönnetyt rakennusluvat ja aloitetut rakennushankkeet, milj. m3, liukuva vuosisumma

Lähde: Tilastokeskus

Asuinrakennuksille marras-tammikuussa myönnetty rakennuslupien kuutiomäärä oli 2,3 miljoonaa, joka on 17,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kaikille asuinrakentamisen talotyypeille rakennuslupia myönnettiin enemmän kuin vuotta aiemmin.

Rakennuslupia myönnettiin marras-tammikuussa kaikkiaan 7 534 asunnolle. Määrä kasvoi 25,4 prosenttia edellisestä vuodesta.

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi marras-tammikuussa 10,6 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 10,4 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi kasvoi 10,7 prosenttia.

Rakennushankkeita aloitettiin samaan aikaan tilavuudella mitattuna 15,8 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 10,7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös