Yritysuutiset

Fondia keskeytti listautumisen – anti ylimerkittiin moninkertaisesti

First North -listalle rynnivä lakitoimisto Fondian listautumisannista osattiin odottaa menestystä.

”Veikkaan, että anti uppoaa markkinaan kuin kuuma veitsi Omega 3 -rasvahappoja sisältävään Beceliin”, ennusti sijoituskirjailija Karo Hämäläinen alkuviikosta blogissaan.

Hämäläisen ennustus osui oikean.

Eilen yhtiö kertoi keskeyttävänsä listautumisannin merkintäajan moninkertaisen ylimerkinnän vuoksi ja on jättänyt listalleottohakemuksen First North -markkinapaikalle. Yhtiön hallitus on listautumisannin ehtojen mukaisesti päättänyt keskeyttää instituutio- ja yleisöannin merkintäajan  samanaikaisesti henkilöstöannin merkintäajan päättymisen kanssa.

Fondia on jättänyt hakemuksen Nasdaq Helsinki Oy:lle Yhtiön osakkeiden ottamiseksi kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle. Yhtiön osakkeiden ensimmäinen kaupankäyntipäivä First Northissa on arviolta 4.4.2017 edellyttäen, että yhtiön listalleottohakemus hyväksytään. Osakkeiden kaupankäyntitunnus on FONDIA.

Fondia on vuonna 2004 perustettu Suomen 11. suurin liikejuridiikkaan keskittynyt lakipalveluyritys. Yrityksellä on toimipaikkoja Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Vaasassa, Oulussa ja Rovaniemellä. Näiden lisäksi Fondialla on toimistot Tukholmassa ja Tallinnassa.

Analyysitalo Inderesin mukaan Fondia on sijoituskohteena ”defensiivinen vahvan kassavirran kasvuyhtiö”. Lakiasiainmarkkina on Inderesin mukaan vakaasti kasvava, suhteellisen turvallinen ja defensiivinen toimiala, johon yleisellä talouskehityksellä ei ole merkittävää vaikutusta.

Fondian keskeisimmät kasvuajurit ovat Inderesin mukaan matala riskiprofiili ja vahva kassavirta, kannattava kasvu ja kasvava osinko ja toimiala. Lisäksi Inderes mainitsee kasvuajurina sen, että toimialaan on vaikea sijoittaa. Pohjoismaissa ei ole ainuttakaan pörssilistautunutta lakialan yritystä ja maailmalla on vain muutama alan listattu yhtiö Iso-Britanniassa ja Australiassa.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Ekonomimmi

    27.3.2017 at 16:42

    Vain 29 osaketta jäi saaliikseni :). Kovaa nousua tälle siis odotellessa?

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös