Yritysuutiset

Halpataksipalvelu Kyyti aloitti Suomessa – lupaa kahden euron taksikyytejä

Kyyti-halpataksipalvelu aloitti toimintansa Oulussa eilen. Kyyti tarjoaa taksimatkat alkaen kahden euron hintaan.

Kyyti-palvelun edullisuus perustuu matkan jakamiseen, kertoo palvelua tarjoava Tuup-yhtiö tiedotteessaan. Kyydit voidaan tarjota kaikille edullisesti, kun matkustajat hyväksyvät, että Kyydissä voi olla mukana myös muita. Varausmaksua ei veloiteta.

Kyydit ovat aluksi tilattavissa Tuup-sovelluksen kautta. Tulevaisuudessa Kyydin voi tilata esimerkiksi valmiiksi juna-asemalle junalipun hankkimisen yhteydessä. Tavoitteena on testata tätä yhdessä VR:n kanssa myöhemmin tänä vuonna.

Kyyti-palvelussa asiakas voi vaikuttaa Kyydin hintaan valitsemalla itselleen sopivan palveluluokan. Kyydillä on kolme palveluluokkaa. Express on taksimainen ”suorinta tietä” -palveluluokka, joka on hinnaltaan perinteistä taksia merkittävästi halvempi. Flex on palveluluokka, jossa asiakas on valmis joustamaan hieman odotus- tai matka-ajassa. Flex on hinnaltaan Expressiä edullisempi. Smart-palveluluokassa asiakas on valmis joustamaan reilusti saadakseen Kyydin halvalla hinnalla.

Kevään aikana Kyyti-palvelu tulee saataville myös Tampereella ja Turussa. Helsingissä on tavoitteena käynnistää palvelu myöhemmin tänä vuonna.

”Kyyti on palvelu, joka liikennemarkkinoilta puuttuu – eikä ainoastaan Suomessa vaan globaalisti. Liikkumispalvelujen käyttäjille matkan ensimmäinen ja viimeinen osuus on usein hankalin, ja Kyyti ratkaisee tämän ensimmäisen ja viimeisen mailin ongelman”, Tuup Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö sanoo.

Pekka Möttö tunnetaan halpabussiyhtiö Onnibusin perustajana. Hän jätti Onnibusin viime vuonna.

Taksiliiton puheenjohtaja Jari Lemmetyinen toivottaa uuden palvelun tervetulleeksi.

”Tämä on minulle ihan uusi juttu. Jos tällainen on markkinalle tulossa, tervetuloa vaan. On vaikea sanoa, miten se muuttaa markkinatilannetta”, hän sanoo Talouselämän haastattelussa.

Lemmetyinen pelkää kuitenkin että Kyyti-palvelua kohtaa Onnibusin kohtalo: ”Ettei kävisi vain samalla tavalla kuin Onnibusin kanssa: Halvat autot alkoivat ajelemaan, ja nyt on yt:t sitten ja liikenne sekaisin siltä osin, ettei maaseudulla ole enää kuljetuspalvelua ollenkaan.”

Onnibus kertoi eilen irtisanovansa 60 työntekijää, joista valtaosa on kuljettajia.

Kyyti-palvelun käyttöohjeet löytyvät täältä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös