Osakeanalyysit

Inderes nosti Nokian tavoitehintaa

Analyysitalon mukaan Nokiaa hinnoitellaan tulospohjaisesti reilut 10 prosenttia Ericssonia edullisemmin.

Nokiaan liittyvät epävarmuustekijät ovat lievästi hälventyneet viimeisen puolen vuoden aikana, Inderes toteaa aamukatsauksessaan. ”Markkinatilanne on stabiloitunut ja meillä on pientä näkyvyyttä jo siihen, että pohjat ovat pian takana.”

Inderesin mukaan useat tekijät tukevat nyt Nokian tuloskasvua.

Huawei on siirtämässä operaattoreita palvelevan liiketoimintansa osalta fokustaan tehokkuuteen vuosia kestäneen aggressiivisen kasvuvaiheen jälkeen, mikä helpottaa markkinan hintakilpailua. Ericssonin sisäiset ongelmat osaltaan hyödyttävät myös Nokiaa.

Lisäksi Nokian Alcatel-Lucent -fuusio näyttää edenneen ilman suurempia ongelmia, mikä on myös poistanut epävarmuutta.

Inderes ennustaa vuosien 2016 – 2017 tulokset jäävät Nokialle syklin pohjavuosiksi ja yhtiöllä on hyvät edellytykset tuloskasvuun 2018 alkaen.

Riskejä Nokiassa kuitenkin vielä riittää.

”Operaattoreiden investointien kasvunäkymä on pitkälläkin aikavälillä heikko. Operaattorit eivät kasvata investointejaan, elleivät ne pysty kasvattamaan liikevaihtoaan. 5G:n ympärillä nyt kasvava hype ei välttämättä realisoidu verkkolaitevalmistajille vastaavana kysyntäpiikkinä kuin edellisessä sukupolvessa, ellei 5G tarjoa uusia kasvumahdollisuuksia operaattoreille.”

Lisäksi hintaeroosio verkkolaitteissa voi kiihtyä verkkojen älykkyyden ja arvon siirtyessä ohjelmistoihin.

Nokian osakkeen arvostus on maltillinen.

”Ennusteillamme Nokian tämän ja ensi vuoden P/E-luvut ovat 20x ja 15x ja vastaavat EV/EBIT -kertoimet ovat 12x ja 10x. Osake tarjoaa kohtalaista 3-4 %:n osinkotuottoa lähivuosille, minkä lisäksi yhtiöllä on omien osakkeiden osto-ohjelma”, Inderes kiteyttää.

Nokiaa hinnoitellaan P/E- ja EV/EBIT -kertoimilla reilut 10 prosenttia edullisemmin kuin ongelmissa painivaa Ericssonia. Inderesin mukaan Nokian arvostus on nykyisellä syklin pohjavuoden (2017) tuloksella korkeahko, mutta vuosien 2018 – 2019 tuloskasvun valossa arvostus on yhä maltillinen.

Inderes toistaa Nokian lisää-suosituksen ja tarkistaa tavoitehintaa 5,4 euroon aiemmasta 5,0 eurosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös