Makrotalous

Lapin matkailu hurjassa nosteessa

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Matkailu on hyvässä vireessä alkuvuonna. Lapin matkailun kasvu on omassa luokassaan.

Lapin majoitusliikkeissä kirjattiin lähes 236 000 ulkomaisten matkailijoiden yöpymistä, mikä oli peräti 40,9 prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2016, kertoo Tilastokeskus.

Aasian maista tulleiden matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät Lapissa hurjasti – peräti 125,0 prosenttia, ja heille kirjattiin Lapissa lähes 44 000 yöpymisvuorokautta tammikuussa 2017. Kiinalaisten osuus aasialaisten yöpymisistä Lapissa oli lähes 16 000 yöpymistä.

Briteille ja ranskalaisille yöpymisiä kertyi Lapissa noin 34 000–35 000 vuorokautta. Brittien yöpymiset lisääntyivät 49,6 prosenttia ja ranskalaisten yöpymiset 23,9 prosenttia viime vuodesta. Venäläisille ja hollantilaisille tilastoitiin Lapin majoitusliikkeissä lähes 22 000 yöpymisvuorokautta kummallekin. Hollantilaisten yöpymisissä oli peräti 60,7 prosentin kasvu, kun taas venäläisten yöpymiset vähenivät 9,5 prosenttia viime vuoden tammikuuhun verrattuna

Kaikkiaan koko Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin runsaat 1,4 miljoonaa yöpymisvuorokautta tammikuussa 2017, mikä oli 10,7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tammikuu on totuttuun tapaan ollut venäläismatkailijoiden suosituin kuukausi majoitusliikkeissä yöpymisillä mitattuna. Sama suunta jatkui tänä vuonna ja he olivat edelleen ylivoimaisesti suurin ulkomaisten matkailijoiden ryhmä 155 000 yöpymisvuorokaudellaan. Venäläisten yöpymiset lisääntyivät 2,2 prosenttia viime vuodesta ja heidän osuutensa kaikista ulkomaisten matkailijoiden yöpymisistä oli 25 prosenttia tammikuussa 2017.

Suurin kasvuprosentti koko Suomen matkailussa tuli kuitenkin Kiinasta; peräti 159,7 prosenttia. Kiinalaisille tilastoitiin Suomen majoitusliikkeissä runsaat 28 000 yöpymisvuorokautta tammikuussa 2017. Japanilaisten yöpymisiä kirjattiin lähes 16 000 vuorokautta, mikä oli 13,4 prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2016.

Kaikkiaan aasialaisten yöpymiset majoitusliikkeissä kohosivat 81 500 vuorokauteen. Määrä oli 72,0 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kaikkien tärkeimpien Suomeen suuntautuvien matkailijamaiden yöpymiset lisääntyivät voimakkaasti tammikuussa lukuunottamatta Ruotsia ja Yhdysvaltoja.

Yöpymisten muutos maakunnittain tammikuussa 2017/2016, %

Yöpymisten muutos maakunnittain tammikuussa 2017/2016, %

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös