Yritysuutiset

Pörssiyhtiö Takoma ajautui konkurssiin – ”Olemme pahoillamme…”

Takoman markkinatilanne on heikentynyt merkittävästi saneerausohjelman vahvistamisajankohdasta, syyskuusta 2014 lähtien. Tästä systä saneerausohjelman perustana olleet kannattavuuteen ja rahoitukseen liittyvät oletukset eivät ole toteutuneet, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Offshore- ja meriteollisuuden kysynnän rajusta laskusta johtuen konsernin toiminta on ollut raskaasti tappiollista, mikä on heikentänyt konsernin vakavaraisuutta ja maksuvalmiutta.

Konserni on tehnyt merkittäviä toiminnallisia muutoksia, joilla on tähdätty toiminnan sopeuttamiseen vallitsevaan kysyntätilanteeseen ja konsernin liiketoiminnan saamiseksi kannattavaksi. Myynnin tehostaminen ja uusien asiakkaiden hankinta eivät kuitenkaan onnistuneet kasvattamaan liiketoiminnan volyymia, eikä markkinoilla ollut tarpeeksi kysyntää Takoman tuotteille.

Takoma ei pysty toteuttamaan saneerausohjelmaansa ja jatkamaan toimintaansa ilman merkittävää lisärahoitusta. Yhtiö on selvittänyt useita lisärahoitusmahdollisuuksia sekä yhtiön varojen ja liiketoimintojen myyntiä löytämättä kuitenkaan ratkaisua.

”Pyrimme pitkään löytämään ratkaisuja Takoman toiminnan tervehdyttämiseen. Tässä tapauksessa ulkoiset tekijät, kuten Offshore- ja meriteollisuuden kysynnän heikkeneminen, tekivät kuitenkin kehitystoimenpiteistä riittämättömiä”, hallituksen puheenjohtaja Tapio Tommila sanoo.

”Olemme pahoillamme Takoman henkilöstön, asiakkaiden, osakkeenomistajien sekä yhtiön muiden rahoittajien puolesta, että tilanteeseen ei löytynyt ratkaisua. Haluan kiittää kaikkia niitä, jotka ovat olleet Takoman toiminnassa mukana, erityisesti omistautunutta henkilöstöä”, Takoman toimitusjohtaja Jari Lilja sanoo.

Käräjäoikeus tekee konkurssiin asettamisesta päätöksen arviolta 1–2 päivän sisällä hakemuksesta.

Takoma Gears Oy on perustettu vuonna 1962. Voimansiirtokomponentteja valmistava tehdas sijaitsee Parkanossa, jossa on koko tuotanto ja kaikki hallinnolliset tukitoiminnot.

Takoma Gears valmistaa offshore- ja meriteollisuuden tarpeisiin hammastettuja komponentteja, kuten hammaspyöriä ja hammaskehiä, pinioneita ja hammaskytkimiä. Takoma Gears on tunnettu erityisestä induktiokarkaisuprosessista, jonka se on kehittänyt vuosikymmenten saatossa itse.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös