Talouden trendit

Sijoitusguru Warren Buffett on nyt maailman toiseksi rikkain

Forbesin koostamalle maailman rikkaimpien listalle on päässyt myös suomalaisia.

Forbesin koostamalle maailman rikkaimpien listalle on päässyt myös suomalaisia.

Ökyrikkaiden määrä nousi Forbesin mukaan uuteen ennätykseen. Maailmassa on nyt 2043 miljardööriä, mikä on peräti 13 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Miljardöörien yhteenlaskettu nettovarallisuus nousi sekin uuteen ennätykseen eli 7,67 biljoonaan, eli y7670 miljardiin dollariin. Nettovarallisuus nousi vuodessa peräti 18 prosenttia.

Maailman rikkain ihminen on jälleen Microsoftin perustaja Bill Gates. Gates on ollut jo neljänä vuotena peräkkäin Forbesin listan ykkönen. Gates omaisuuden arvo on 86 miljardia dollaria.

Parhaiten vuoden aikana varallisuuttaan kartutti Amazonin Jeff Bozos, jonka omaisuus kasvoi 27,6 miljardia dollaria vuodessa. Bozos nousi viime vuoden viidenneltä sijalta kolmoseksi.

Listan toisena on kaikkien sijoittajien tuntema Warren Buffett, kenties maailman kuuluisin sijoittaja. Myös Buffett kartutti omaisuuttaan varsin mukavalla 14,8 miljardin dollarin lisäyksellä. Viime vuosi oli varsinkin Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla erinomainen ja vuoden lopun Trump-ralli siivitti sijoitusgurun varallisuuden korkeuksiin.

Myös Facebookin perustaja Mark Zuckerberg kasvatti omaisuuttaan reippaasti 11,4 miljardilla. Zuckerberg nousi listan viidenneksi.

Miljardööreistä suurin osa on tuttuun tapaan amerikkalaisia (565), mutta kiinalaisten määrä on kasvussa. Mannerkiinalaisia miljardöörejä oli 319 ja hongkongilaisia 67.

Listalta löytyy myös suomalaisia.

Kuten viime vuonnakin, rikkain suomalainen on Koneen pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, jonka omaisuuden arvo on Forbesin mukaan 3,5 miljardia dollaria.

Muita suomalaisia listalla ovat varallisuusjärjestyksessä Planmecan Heikki Kyöstilä, Wihurin Antti Aarnio-Wihuri, St1:n Mika Anttonen, sekä Koneen mahtisuvun Ilkka Herlin, Niklas Herlin ja Ilona Herlinin.

Maailman kymmenen rikkainta:

HenkilöYritysMiljardia
Bill GatesMicrosoft86
Warren BuffettBerkshire Hathaway75,6
Jeff BezosAmazon72,8
Amancio OrtegaInditex (Zara)71,3
Mark ZuckerbergFacebook56
Carlos SlimAmerica Movil54,5
Larry EllisonOracle52,2
Charles KochKoch Industries48,3
David KochKoch Industries48,3
Michael BloombergBloomberg47,5

 

Korjaus: Artikkelissa luki virheellisesti, että Warren Buffett olisi kolmanneksi rikkain ja Jeff Bezos toiseksi rikkain. Oikea järjestys on kuitenkin artikkelin lopun listalla. Virhe korjattu tekstiin.

Kommentoi
Ylös
>