Sijoitusideat

Tässä FIM:n uudet osakesuosikit

Sijoituspalveluyhtiö FIM on päivittänyt uusimmat osakesuosikkinsa Helsingin pörssistä.

Suomen osakemarkkinan riskipreemio on pysytellyt keskimääräistä korkeammalla tasolla kurssien noususta huolimatta, FIM toteaa uusimmassa Sijoitussuositukset-raportissaan. Pientä laskua on kuitenkin nähty vuoden aikana. ´

Riskipreemiossa verrataan osakkeiden tuottomahdollisuuksia suhteessa korkotasoon. Mitä korkeampi riskipreemio, sitä houkuttelevampi on osakkeiden hintataso.

FIM:n mukaan riskipreemiot ovat laskeneet korkojen osalta, mutta osakkeiden osalta taso on edelleen suhteellisesti selvästi korkeammalla.

”Koska osakemarkkinoiden riskipreemio on edelleen keskimääräistä korkeammalla, nykyinen arvostus kestää huonoja uutisia yrityksiltä tai vaihtoehtoisesti korkotason nousua”, FIM toteaa.

FIM on valinnut osakesuosikkinsa viidellä kriteerillä, joita ovat: tekninen kuva, arvostus, suositukset, tulosyllätys ja teemat.

Amer Sports

Urheiluvälinevalmistaja on uusi yhtiö FIM:n listalla. Arvostuksessa sekä absoluuttinen että suhteellinen EV/EBIT ovat houkuttelevalla tasolla. Amer Sportsin analyytikkosuositukset ovat olleet nousussa ja yhtiön tuotto suhteessa riskiin on korkea. Myös osinkojen laatu on korkea.

Cramo

Konevuokraaja Cramo on ainoa listalla jatkava yhtiö. Cramo sai FIM:ltä pisteitä osakkeen arvostuksesta, suosituksista ja teemoista. Yhtiön tuotto suhteessa riskiin ja osinkojen laatu ovat korkealla tasolla.

Nordea

Korkea osinko ja tulosyllätys nostivat pankin pisteitä. Myös Nordean tuotto suhteessa riskiin ja osinkojen laatu ovat korkeita.

Sampo

Vakuutusyhtiö Sampo teki viime vuoden viimeisellä kvartaalilla hyvän tuloksen ja FIM:n mukaan se saattaa yllättää tänä vuonnakin positiivisesti. Sammon riskisyys on alhainen ja tuotto suhteessa riskiin on korkea.

Telia

Teleoperaattori Telia tarjoaa korkeaa osinkotuottoa, matalaa riskiä ja korkea tuottoa suhteessa riskiin.

Kommentoi
Ylös
>