Asunnot ja kiinteistöt

Kannattaako asunnon remontti ennen myyntiä? Näin kiinteistönvälittäjät vastaavat

Kiinteistövälitysfirma SKV kysyi välittäjiltä, maksaako asunnon remontointi itsensä takaisin kauppahinnassa.

Usein kuulee väitettävän, ettei myytävää asuntoa kannata remontoida. Asunnon myyjä ei saa remonttirahoja takaisin, koska ostaja ei ole valmis maksamaan asunnosta remontin verran kovempaa hintaa.

SKV:n kiinteistövälittäjien enemmistö tuntuu olevan kuitenkin toista mieltä.

Barometriin vastanneista välittäjistä yli 60 prosenttia oli sitä mieltä, että asunto kannattaa kunnostaa tai remontoida ennen myyntiä. Remontointia suosittavat välittäjät uskovat, että sen avulla asunto on mahdollista saada nopeammin kaupaksi tai siitä saadaan myydessä parempi kauppahinta.

”Remontin kannattavuus myyntitilanteessa riippuu kuitenkin myös sen hetkisestä markkinatilanteesta, asunnon sijainnista sekä kysynnän ja tarjonnan suhteesta. Kaikilla paikkakunnilla remonttirahoja ei markkinatilanteesta johtuen välttämättä saa aina takaisin”, kertoo eräs SKV:n välittäjä.

Kuitenkaan erityisesti vanhoissa kiinteistöissä asunnon kunto ei ole ainoa asia, mikä ostajaa kiinnostaa. Välittäjien mukaan vanhemmissa kiinteistöissä ostajaa voi kiinnostaa enemmän taloyhtiön tulevat putkiremontit ja peruskorjaukset, kuin itse asunnon remontit. Ostaja haluaa vanhoissa asunnoissa remontoida asunnon mieleisekseen.

Tärkein remontoitava kohde asunnossa on kylpyhuone.

SKV:n välittäjistä lähes 60 prosenttia suosittelee nimittäin kiinnittämään huomiota ennen kaikkea kylpyhuoneen kuntoon. Kaakeleiden ja märkätilojen kalusteiden uusiminen muuttaa nopeasti kylpyhuoneen ilmettä.

Yli puolet välittäjistä suosittelee myös keittiön ilmeen päivittämistä, kuten vetimien, tasojen tai kaappien vaihtamista. ”Kovin kallista keittiöremonttia en kuitenkaan pidä järkevänä, koska kalliilla toteutettu uusi keittiö ei välttämättä miellytä tulevan omistajan makua”, toteaa eräs välittäjä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös