Markkinakommentit

Osakemarkkinat hyvässä vireessä

Euro Stoxx 50 osakeindeksi osakkeet osakemarkkinat

Pörssiyhtiöiden vahva tuloskunto ja Ranskan presidentinvaalit selittävät osakemarkkinoiden viime päivien hyvää kehitystä.

Osakemarkkinat ovat olleet kaikilla päämarkkinoilla nousussa Ranskan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tulosten jälkeen. Maltillisen ja euromyönteisen Emmanuel Macronin menestys ensimmäisellä kierroksella ja hyvät gallup-lukemat toiselle kierrokselle ovat hälventäneet pelkoja uuden poliittisen kriisin puhkeamisesta.

Luottamuksen palautuminen näkyy myös markkinoiden pelkoindeksin laskuna. Osakemarkkinoiden odotettua volatiliteettia mittaava VIX-indeksi on laskenut roimasti vaalituksen jälkeen.

VIX indeksi pelkokerroin volatiliteetti osakemarkkinat

Osakemarkkinoiden pirteys ei johdu kuitenkaan yksinomaan vaalituloksesta.

Ranskan vaalituloksen jälkeen nostetta osakkeille ovat antaneet myös yritysten hyvät tulokset ja toiveet siitä, että USA:ssa tehtäisiin yrityksiä suosiva veroreformi, toteaa Handelsbanken aamukatsauksessaan. Lisäksi Japania on nostanut tänään jo viidettä peräkkäistä päivää myös heikkenevä jeni.

Rapakon takana tuloskehitys on ollut yllättävänkin vakuuttavaa.

”Yhdysvalloissa Q1-tuloskausi on alkanut erittäin vahvasti. Kun S&P 500 -indeksin yhtiöistä noin 120 eli lähes neljäsosa on raportoinut tuloksensa, jopa 80 prosenttia yhtiöistä on yltänyt markkinaennusteita korkeampaan tulokseen”, Handelsbanken summaa.  Myös jenkkiyhtiöiden liikevaihdot ovat olleet lähes 70 prosentilla odotuksia parempia.

Euroopassakin kausi on alkanut Handelsbankenin mukaan vahvasti sekä tulosten että liikevaihtojen näkökulmasta, mutta raportoineita yhtiöitä on toistaiseksi vähemmän kuin Yhdysvalloissa. Sama koskee suomalaisia pörssiyhtiöitä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös