Markkinakommentit

Osakemarkkinat hyvässä vireessä

Pörssiyhtiöiden vahva tuloskunto ja Ranskan presidentinvaalit selittävät osakemarkkinoiden viime päivien hyvää kehitystä.

Pörssiyhtiöiden vahva tuloskunto ja Ranskan presidentinvaalit selittävät osakemarkkinoiden viime päivien hyvää kehitystä.

Osakemarkkinat ovat olleet kaikilla päämarkkinoilla nousussa Ranskan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tulosten jälkeen. Maltillisen ja euromyönteisen Emmanuel Macronin menestys ensimmäisellä kierroksella ja hyvät gallup-lukemat toiselle kierrokselle ovat hälventäneet pelkoja uuden poliittisen kriisin puhkeamisesta.

Luottamuksen palautuminen näkyy myös markkinoiden pelkoindeksin laskuna. Osakemarkkinoiden odotettua volatiliteettia mittaava VIX-indeksi on laskenut roimasti vaalituksen jälkeen.

VIX indeksi pelkokerroin volatiliteetti osakemarkkinat

Osakemarkkinoiden pirteys ei johdu kuitenkaan yksinomaan vaalituloksesta.

Ranskan vaalituloksen jälkeen nostetta osakkeille ovat antaneet myös yritysten hyvät tulokset ja toiveet siitä, että USA:ssa tehtäisiin yrityksiä suosiva veroreformi, toteaa Handelsbanken aamukatsauksessaan. Lisäksi Japania on nostanut tänään jo viidettä peräkkäistä päivää myös heikkenevä jeni.

Rapakon takana tuloskehitys on ollut yllättävänkin vakuuttavaa.

”Yhdysvalloissa Q1-tuloskausi on alkanut erittäin vahvasti. Kun S&P 500 -indeksin yhtiöistä noin 120 eli lähes neljäsosa on raportoinut tuloksensa, jopa 80 prosenttia yhtiöistä on yltänyt markkinaennusteita korkeampaan tulokseen”, Handelsbanken summaa.  Myös jenkkiyhtiöiden liikevaihdot ovat olleet lähes 70 prosentilla odotuksia parempia.

Euroopassakin kausi on alkanut Handelsbankenin mukaan vahvasti sekä tulosten että liikevaihtojen näkökulmasta, mutta raportoineita yhtiöitä on toistaiseksi vähemmän kuin Yhdysvalloissa. Sama koskee suomalaisia pörssiyhtiöitä.

Kommentoi
Ylös
>