Yritysuutiset

Outotec sai jättitilauksen, osakekurssi pomppasi

Outotec osakekurssi osake

Viime vuosina vaikeuksissa rypeneen Outotecin osake sai eilen tuulta purjeisiin.

Outotec kertoi eilen saaneensa Aluminium Bahrain -yhtiöltä tilauksen anodien viimeistelylaitoksen suunnittelusta ja toimituksesta Bahrainissa sijaitsevan alumiinisulaton laajennukseen.

Tilauksen arvoa ei kerrota, mutta kyseessä on Outotecin suurin tilaus lähes kahteen vuoteen. Tilaus on kirjattu Outotecin vuoden 2017 ensimmäisen vuosineljänneksen tilauskertymään.

Analyysitalo Inderesin mukaan maailman kaivosinvestoinnit ovat vuosien 2012 – 2016 alamäen jälkeen lähdössä kohtuulliseen kasvuun. Investointeja tukevat metallien hintojen nousu, kaivosyhtiöiden parantuneet taseet sekä edelleen vahvana jatkuva rakentamisen suhdanne, Inderes toteaa 4.4. julkaistussa analyysissään.

Investoinnit ovat kuitenkin enemmän ylläpito- ja pienempiä laajennusinvestointeja kuin uusien kaivosten avaamista.

Inderesin mukaan markkinoiden odotukset ovat turhan optimistisia.

”Vaikka kaivosinvestoinnit ovat neljän vuoden alamäen jälleen viriämässä, ovat markkinaodotukset tuloskasvusta mielestämme edelleen liian optimistiset”, Inderes toteaa.

Tilinpäätöstiedotteessaan helmikuussa Outotec kertoi parantuneista kaivosteollisuuden näkymistä.

”Minerals Processing -segmentin tilauskertymä alkoi kasvaa vuoden 2016 toisesta vuosineljänneksestä lähtien ja markkinoiden odotetaan jatkuvan suotuisina. Metals, Energy & Water -segmentin markkinoiden aktiivisuus lisääntyi vuoden 2016 loppua kohti ja sen oletetaan jatkuvan. Asiakkaidemme päätöksentekoa on vaikeampi ennustaa maailmantalouden ja poliittisen ympäristön epävarmuuden vuoksi”, yhtiö totesi.

Outotecin osake pomppasi torstaina lähes yhdeksän prosenttia ylöspäin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös