Arvo-osakkeet

Pankki: Valmet on selkeästi alehinnoissa kilpailijoihin nähden

Handelsbankenin mukaan konepajayhtiö Valmet on turvasatamaosake nykyisessä markkinaympäristössä.

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Kuva: Valmet Oyj

Handelsbankenin mukaan konepajayhtiö Valmet on turvasatamaosake nykyisessä markkinaympäristössä.

Yhtiö on hyvä sekoitus arvoa ja kestävää tuottoa, Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan.

”Näemme Valmetin tuottojen olevat kestävällä pohjalla ja yhtiötä voisi myös kuvailla kassavirtageneraattoriksi”, pankki toteaa. Valmetin vakaa huoltobisnes luo yli 70 prosenttia tuloksesta huolto- ja automaatiotoiminnot yhteensä kattavat tuotoista lähes 90 prosenttia. Nykyisessä ympäristössä tämä tekee Valmetista Handelsbankenin mukaan suhteellisen varman sijoituskohteen.

Yhtiön paperi- ja energiatoiminnot pysyvät todennäköisesti epävakaina tilausten näkökulmasta, mutta Handelsbanken uskoo yhtiön olevan nyt aiempaa valmiimpi tähän.

Valmet ei kuitenkaan ole nykyisellään mikään kasvuyhtiö – mikä voi olla hyvä uutinen osinkoja metsästävälle sijoittajalle.

”Investointien kasvattamiseen ei ole nyt tarvetta ja ei-orgaaniset kasvumahdollisuudet ovat rajatut. Yhtiön tase vahvistuu nopeasti ja näyttäisi olevan pian ylipääomitettu. Siksi ylimääräinen osinko voi olla mahdollinen jo lähitulevaisuudessa.”

Handelsbankenin mukaan osake on pärjännyt sektoriaan paremmin positiivisten tuottoyllätystensä vuoksi. Tästä huolimatta on kuitenkin edelleen sektoriin nähden lähes 30 prosenttia alennushintainen.

Mikä saisi markkinat hinnoittelemaan yhtiötä arvokkaammaksi?

Yksi perustelu voisi Handelsbankenin mukaan olla se, että luottamus tuottoisaan pääomabisnekseen kohenisi, jos Valmet onnistuisi viemään seuraavat projektit maaliin ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Handelsbanken palautti Valmetin seurantaansa lisää-suosituksella ja 16,5 eur tavoitehinnalla.

Aiemmin helmikuussa myös Nordea liputti Valmetin puolesta.  Vahvan tulosraportin myötä Nordea nosti Valmetin tulosennusteita alkaneelle vuodelle neljä prosenttia ja toistaa osta‐suosituksen. Tavoitehintaa Valmetin osakkeelle Nordea nosti 17 euroon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös