Yritysuutiset

”Läpimurto” – Biohit julkaisi tutkimustuloksia tupakkatabletista, osakekurssi kiidossa

Biohitin kehittämä imeskelytabletti on osoittautumassa tehokkaaksi avuksi tupakoinnin lopettamisessa.

Biohitin kehittämä imeskelytabletti on osoittautumassa tehokkaaksi avuksi tupakoinnin lopettamisessa.

Suomalainen Biohit kertoi tänään lupaavia tuloksia tupakoinnin lopettamiseen tähtäävästä tutkimuksestaan. Toinen tupakoinnin lopettamiseen tähtäävä tutkimus, joka käynnistyi 2016 Biohitin Acetium imeskelytabletilla, on yhtiön mukaan saatu päätökseen ja sen tulokset vahvistavat Acetium imeskelytabletin olevan tehokas apu tupakoinnin lopettamisessa.

Uuden tutkimuksen mukaan on tilastollisesti riittävän vahvaa näyttöä siitä, että Acetium imeskelytabletti on uusi lupaava menetelmä tupakasta vieroittumisessa. Acetium imeskelytabletin uusi käyttöaihe perustuu Biohitin mukaan siihen, että se sitoo tehokkaasti tupakansavusta sylkeen liuennutta asetaldehydiä ja siten mahdollisesti vähentää tämän yhdisteen tunnettua tupakkariippuvuutta ylläpitävää vaikutusta.

Acetiumia käyttäneistä 45,3 prosenttia lopetti tupakoinnin tutkimuksen aikana, kun vastaava luku lumevalmistetta käyttäneiden ryhmässä oli 35,4 prosenttia.

Projektin päätutkija, Biohit Oyj:n lääketieteellinen johtaja, professori Kari Syrjänen on tutkimustuloksista innoissaan.

”Nyt varmistetut tulokset edustavat merkittävää läpimurtoa tupakoinnin lopettamiseen tähtäävien menetelmien kehityksessä. Uusi vertailututkimus toistaa tarkoin aiemman tutkimuksen tulokset (1) vahvistaen, että Acetium imeskelytabletti on merkitsevästi tehokkaampi kuin lumevalmiste auttamaan tupakoinnin lopettamisessa”, Syrjänen toteaa.

Päätutkijan mukaan Acetium imeskelytabletilla saadut tulokset ovat vertailukelpoiset myös tehokkaimman lääkeaineyhdistelmän (bupropioni ja varenikliini) avulla saatuihin tuloksiin, joissa todennäköisyys lopettaa tupakointi on myös noin 1.5-kertainen.

Biohitin toimitusjohtaja Semi Korpela toteaa, että Acetium imeskelytabletti on turvallinen ja tehokas tuote auttamaan tupakasta luopumisessa. ”Sillä ei ole sivuvaikutuksia eikä se aiheuta nikotiiniriippuvuutta. Teho on vertailukelpoinen nikotiinikorvaushoitoon. Tutkimustulos vahvistaa, että tämä Biohitin innovaatio edustaa läpimurtoa tupakoinnin lopettamiseen käytettyjen tuotteiden markkinoilla, joita nykyisin hallitsee kaksi päätuoteryhmää: reseptillä saatavat lääkkeet ja nikotiinikorvaushoito.”

Biohitin osake oli tänään noin klo 15.00 nousussa vajaat seitsemän prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>