Sijoitusideat

F-Secure ampaisemassa korkeuksiin

SalkunRakentajan kurssirakettikisassa veikataan ja perustellaan toukokuun eniten noussut osake. Kolmen viikon aikana, on eroa jo alkanut syntymään ja kärjen järjestys ehtinyt muuttumaan.

SalkunRakentajan kurssirakettikisan ideana on ennustaa toukokuun aikana Helsingin pörssin (OMX Helsinki) kovimmin osakekurssiaan kasvattanut osake. Kisaan osallistujan tulee siis valita Helsingin pörssin päälistalta vain yksi osake, jonka osakekurssin uskoo nousevan kuukauden aikana eniten.

Vastauksensa pystyi jättämään huhtikuussa ja voittaja valitaan toukokuun kurssinousun perusteella.

F-Secure johtaa kisaa

Salkkurakettikisassa F-Securea on perusteltu hyvillä tuotteilla ja yhteistyöllä operaattorien kanssa. Lisäksi on F-Securen on arvailtu olevan mahdollinen ostokohde isommalle toimijalle.

F-Secure tarjoaa tietoturvaratkaisuja eri käyttöjärjestelmillä varustetuille tietokoneille, kännyköille ja tableteille. Yrityksen tunnetuimmat edustajat ovat sen perustaja Risto Siilasmaa sekä tutkimuspäällikkö Mikko Hyyppönen. Hyyppönen esiintyy usein julkisuudess silloin, kun tietoturvauhkista uutisoidaan.

F-Securen tavoitteena on parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntää fyysisen maailman ja internetin kytkeytyminen entistä tiiviimmin yhteen. Yhtiön strategiassa heijastuu niin verkkoon kytkettyjen laitteiden määrän nopea kasvuvauhti, liiketoiminnan digitalisaation myötä muuttuneet toimintatavat kuin kyberrikollisuuden lisääntyminen.

Strategian toimeenpanon myötä F-Securen muuntautuminen päätelaitekeskeisestä virustorjuntayhtiöstä kyberturvallisuustuotteiden ja –palveluiden monipuolisemmaksi tarjoajaksi nopeutuu entisestään.

F-Secure on toukokuussa ollut hyvä sijoitus. Kolmessa viikossa osake on noussut 19,3 prosenttia.

Bittium pitää kakkospaikkaa SalkunRakentajan kurssirakettikisassa

Kun kisaa oli kulut viikko, ei Bittium vielä yltänyt kolmen parhaan joukkoon. Nyt osake on kirinyt jo toiseksi 8,9 prosentin kurssinousulla.

Bittium Oyj oli aikaisemmalta nimeltään Elektrobit Oyj.

Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia asiakaskohtaisia ratkaisuja puolustus-, turvallisuus- ja muille viranomaismarkkinoille, IoT- markkinoille (Internet of Things) sekä teollisuuden käyttöön. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin.

Bittiumin strategiaan kuuluu merkittävät investoinnit tulevaisuuteen. Tuotekehitysinvestointeja omiin tuotteisiin ja ratkaisuihin lisätään huomattavasti vuonna 2017. Investoinnit tulevat tuottamaan pitkällä ajanjaksolla puolustus- ja viranomaismarkkinoiden luonteen mukaisesti, joten yhtiö suunnittelee aktivoivansa tuotekehityskulut valtaosiltaan taseeseen.

Samalla Bittium on päättänyt muodostaa uuden tuote- ja palvelualueen terveydenhuollon teknologian ympärille. Yhdistämällä terveydenhuollon teknologiat, Bittiumin pitkän kokemuksen ja osaamisen langattomassa teknologiassa sekä tietoturvateknologiassa antaa edellytykset palvella asiakkaita terveydenhuollon sektorilla tarjoamalla heille uudenlaisia tuotteita ja palveluita.

Bittium jatkaa epäorgaanisen kasvumahdollisuuksien tutkimista kaikilla tuote- ja palvelualueilla ja on valmis investoimaan yritysostoihin, jotka tukevat yhtiön kasvustrategiaa.

Siili Solutions on kisassa kolmantena

Siili Solutions on suomalainen uuden ajan teknologiariippumaton ohjelmistointegraattori ja digitaalisten palveluiden kumppani.

Siili yhdistää työssään luovan suunnittelun, teknisen toteutuskyvyn ja tarvittavan taustainformaatiojärjestelmän liiketoimintakeskeiseksi kokonaisuudeksi Lean-ajattelun mukaisesti. Siili uskoo jatkuvaan, prosessimaiseen kehitykseen ja läpinäkyvään tekemiseen. Siili työskentelee asiakkaan kanssa, ei asiakkaalle.

Vuodesta 2010 Siilin liikevaihto on kasvanut keskimäärin yli 40 % vuodessa ja Siili on ylläpitänyt keskimäärin noin 10 % käyttökatetasoa.

Siilin strategian kulmakivenä on markkinaa nopeampi orgaaninen kasvu, jota tuetaan yritysostoin. Siili toimii asiakkaidensa liiketoiminnan vauhdittajana ja digitaalisen ympäristön uudistajana.

Siili Solutionsin osake on kolmessa viikossa noussut 5,3 prosenttia.

Suosituimman osakkeen kurssikehitys negatiivinen

Sotkamo Silver on SalkunRakentajan kurssirakettikisan suosituin voittajaehdokas. Sotkamo Silveriä perusteltiin odotuksella positiivisesta rahoituspäätöksestä.

Sotkamo Silverin osaketuotto on toukokuun osalta yli 13 prosenttia pakkasella.

Kommentoi
Ylös
>