Markkinakommentit

Nordea: Euroopan osakemarkkinoilla yhä tuottomahdollisuuksia

Yhä useampi varainhoitaja on muuttanut näkemystään suosiollisemmaksi Euroopan osakkeiden suhteen.

Yhä useampi varainhoitaja on muuttanut näkemystään suosiollisemmaksi Euroopan osakkeiden suhteen.

Ranskan vaalien jälkeiset rahavirrat kohti Eurooppa ovat olleet vielä varsin maltillisia, mikä on tuottomahdollisuuksien kannalta kuitenkin tärkeämpi tekijä kuin salkunhoitajien myönteiset näkemykset kyselytutkimuksissa, Nordea toteaa viikkokatsauksessaan.

”Lisäksi Euroalueen reunamaiden valtionlainoihin on edelleen hinnoiteltuna poliittista riskiä, joten markkinat eivät arviomme mukaan ole sortuneet ylioptimismin puolelle”, pankki toteaa.

Alkuvuoden reipas kurssinousu Euroopassa on nostanut maanosan arvostustasoa hyvästä tuloskasvusta huolimatta. Nordean mukaan arvostus on kuitenkin edelleen maailman osakkeisiin ja varsinkin Yhdysvaltain markkinoihin verrattuna kohtuullinen.

”Euroopan tulos‐ ja arvostuskehitykseen on jäänyt kasvunvaraa, kun se on jäänyt Yhdysvaltojen markkinoiden jälkeen viime vuosien aikana. Näiden suotuisten tekijöiden perusteella jatkamme Euroopan osakemarkkinoiden ylipainottamista sijoitusnäkemyksessämme.”

Myös makrotalous antaa tukea euro-osakkeille.

Nordean mukaan Euroopan taloudessa menee nyt paremmin kuin vuosiin. ”Viimeisimmät yritysten luottamusluvut ovat kohonneet korkeimmilleen kuuteen vuoteen. Luottamusluvut viittaisivat jopa kolmen prosentin talouskasvuun euroalueella.”

Hyvät talousluvut ovat alkaneet myös heijastua yritysten liikevaihtoihin ja tuloksiin. ”Ensimmäisen neljänneksen vahvat tulosraportit ovat vain entisestään vahvistaneet koko vuoden tulosnäkymää.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös