Markkinakommentit

Nordea: Euroopan osakemarkkinoilla yhä tuottomahdollisuuksia

Euro Stoxx 50 osakeindeksi pörssi osakkeet eurooppalaiset

Yhä useampi varainhoitaja on muuttanut näkemystään suosiollisemmaksi Euroopan osakkeiden suhteen.

Ranskan vaalien jälkeiset rahavirrat kohti Eurooppa ovat olleet vielä varsin maltillisia, mikä on tuottomahdollisuuksien kannalta kuitenkin tärkeämpi tekijä kuin salkunhoitajien myönteiset näkemykset kyselytutkimuksissa, Nordea toteaa viikkokatsauksessaan.

”Lisäksi Euroalueen reunamaiden valtionlainoihin on edelleen hinnoiteltuna poliittista riskiä, joten markkinat eivät arviomme mukaan ole sortuneet ylioptimismin puolelle”, pankki toteaa.

Alkuvuoden reipas kurssinousu Euroopassa on nostanut maanosan arvostustasoa hyvästä tuloskasvusta huolimatta. Nordean mukaan arvostus on kuitenkin edelleen maailman osakkeisiin ja varsinkin Yhdysvaltain markkinoihin verrattuna kohtuullinen.

”Euroopan tulos‐ ja arvostuskehitykseen on jäänyt kasvunvaraa, kun se on jäänyt Yhdysvaltojen markkinoiden jälkeen viime vuosien aikana. Näiden suotuisten tekijöiden perusteella jatkamme Euroopan osakemarkkinoiden ylipainottamista sijoitusnäkemyksessämme.”

Myös makrotalous antaa tukea euro-osakkeille.

Nordean mukaan Euroopan taloudessa menee nyt paremmin kuin vuosiin. ”Viimeisimmät yritysten luottamusluvut ovat kohonneet korkeimmilleen kuuteen vuoteen. Luottamusluvut viittaisivat jopa kolmen prosentin talouskasvuun euroalueella.”

Hyvät talousluvut ovat alkaneet myös heijastua yritysten liikevaihtoihin ja tuloksiin. ”Ensimmäisen neljänneksen vahvat tulosraportit ovat vain entisestään vahvistaneet koko vuoden tulosnäkymää.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös