Sijoitusuutiset

Kotimaisissa pörssiyhtiöissä paljon tulosyllättäjiä

Nordean mukaan Helsingin pörssin viime viikon osavuosikatsausten suma antoi kokonaisuudessaan positiivisen kuvan suomalaisyhtiöiden alkuvuoden kehityksestä.

Helsingin pörssissä viime viikko oli vahvan nousuvoittoinen ja Helsingin pörssiä kirittivät vahvat tulosviestit niin konepajoilta, Nokialta kuin esimerkiksi Fortumilta, toteaa Nordea viikkokatsauksessaan.

Nordea Marketsin seurannassa olevista yhtiöistä jo yli puolet on julkaissut tammi‐maaliskuun lukunsa. Jopa 90 prosenttia yhtiöistä on yltänyt markkinoiden liikevaihtoennusteisiin ja tuloskehityskin on ollut myönteistä.

”Yli kaksi kolmasosaa kaikista Helsingin pörssin yhtiöistä on tähän mennessä raportoinut vähintään odotusten mukaisen tuloksen. Tuloskauden kokonaissaldo onkin huomattavan myönteinen viime vuosien tahmeampaan kehitykseen verrattuna”, Nordea toteaa.

Isoimpia tulosennusteiden ylittäjiä ovat tähän mennessä olleet Fortum, UPM‐Kymmene, Outokumpu ja Ahlstrom‐Munksjö.

Myös yhtiöiden kommenteista ja ohjeistuksista on paistanut taloustilanteen piristyminen – varsinkin konepajayhtiöissä.

Tulosylityksiä, positiivisia kommentteja tai ennustettua suurempia tilauskirjoja onkin saatu niin kotimarkkinayhtiöiltä kuin kansainvälisesti toimivilta konepajoilta. Positiivisista näkymistä ovat julkaisseet esimerkiksi YIT, Konecranes, Cargotec, Metso, Valmet ja Wärtsilä.

Pettymyksiltäkään ei tietenkään olla täysin vältytty.

Nordean mukaan viime viikon tulospettäjiksi voi nostaa Keskon, Amer Sportsin sekä Nesteen, jonka biodiesel‐yksikkö jäi odotuksista. Pienemmistä yhtiöistä Tikkurilan, Tokmannin, Lassila & Tikanojan ja Oriolan alkuvuosi jäi ennustettua heikommaksi.

Kommentoi
Ylös
>