Markkinakommentit

Taloustieteen nobelisti Robert Shiller: Sijoita Eurooppaan

SP 500 osakeindeksi osakkeet osakemarkkinat USA

Jenkkiosakkeet ovat porskuttaneet viime aikoina. Palkittu taloustieteilijä kehottaa sijoittajia suuntamaan katseensa kuitenkin vanhalle mantereelle.

Jenkkiosakkeet ylsivät viime viikolla jälleen uuteen ennätykseen. Amerikkalaisosakkeiden vahvan tuloskunnon jatkuminen, maailmantalouden hyvä vire ja yhä alhaiset korot ovat ruokkineet osakemarkkinoiden menestystä.

Yalen yliopiston kansantaloustieteen professori ja taloustieteen nobel-palkittu ekonomisti Robert Shiller kehottaa CNBC:n haastattelussa amerikkalaisia sijoittajia kuitenkin suuntaamaan katseensa jo kotimaansa ulkopuolelle.

Shillerin mukaan Eurooppa tarjoaa tällä hetkellä parhaat tuottonäkymät. Jenkkimarkkinoilla taloustieteen professori näkee kasvavia riskejä.

“Euroopan tulisi olla merkittävässä asemassa sijoitussalkussa. Euroopan osakemarkkinoiden P/E-kertoimet ovat paljon alhaisemmat kuin Yhdysvalloissa”, Shiller painottaa.

Shillerin mukaan markkinoilla liioitellaan Euroopan ongelmia. Näitä ongelmia ovat Iso-Britannian ero EU:sta, Ranskan presidentinvaalit ja terrori-iskut sekä Kreikan, Espanja ja Irlannin velkakriisit.

Shillerin mukaan jenkkiosakkeilta on vaikea odottaa kurssirallin jatkoa ja odotettavissa voi olla vakava korjausliike.

Nobelisti on erityisen huolissaan niin sanotusta “Trump-tarinasta”, joka on antanut nostetta amerikkalaisosakkeille. Tämä tarina on pitänyt pimennossa sellaiset uutiset, joilla voi olla vaikutusta jenkkiosakkeiden tuottoihin.

Robert Shiller on sijoittajille tuttu ekonomisti erityisesti kehittämästään Shillerin P/E -arvostuskertoimesta. Shillerin p/e-luku on kausitasoitettu p/e-kerroin, joka eliminoi markkinan tai indeksin suhdannevaihteluiden vaikutukset markkinan arvostukseen.

Shillerin P/E-kerroin on nyt Yhdysvalloissa ennätyksellisen korkealla. S&P 500 -osakeindeksin Shillerin P/E-kerroin on nyt jo lähellä tasoa 30, kun pitkän aikavälin keskiarvo on 16,75.

Shiller PE arvostuskerroin osakkeet osakemarkkinat

Katso tästä Robert Shillerin haastattelu.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Jorma Erkkilä

    Jorma Erkkilä

    1.5.2017 at 19:57

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös