Oma talous

Näin miljonäärit hyödyntävät henkisiä voimavarojaan

Taloudellinen menestys on periaatteessa yksinkertaista: omat henkiset resurssit on kanavoitava oikeisiin uomiin.

Vauraita ihmisiä on kahdenlaisia. Niitä jotka ovat syntyneet kultalusikka suussa ja niitä jotka ovat omalla ahkeruudellaan, määrätietoisuudellaan ja nokkeluudellaan luoneet vaurautensa. Itse vaurautensa luoneilla on varmasti ollut myös hyvää onnea mukana, mutta tärkeintä on kuitenkin heidän kykynsä kanavoida henkisiä voimavarojaan vaurauden luomiseen.

Yhdysvalloissa on joitakin miljardöörejä jotka jakavat mielellään menestyksensä salaisuudet.

Tällaisia maailmalla tunnettuja menestyjiä ovat esimerkiksi Warren Buffett, maailman menestynein ja tunnetuin sijoittaja, sekä Richard Branson, Virgin-brändistään tunnettu brittiläinen monimiljonääri. Branson on myös tunnettu ilmailuharrastuksestaan. Hän on tehnyt useita yrityksiä lentää ensimmäisenä maailman ympäri kuumailmapallolla, ja hän on lentänyt kuumailmapallolla Atlantin yli.

Amerikkalainen CNBC-uutiskanava kokosi monimiljonäärien keinoja hyödyntää voimavarojaan.

Älä tee hätiköityjä päätöksiä

Richard Branson on tehnyt uransa aikana tuhansia päätöksiä ja ottanut harkittuja riskejä. Branson kertoo pitävänsä tärkeimpänä ohjenuoranaan sitä, ettei päätöksissä pidä hätiköidä. Tärkeissä päätöksissä on punnittava huolellisesti eri vaihtoehtojen etuja ja haittoja.

Älä työskentele vain rahan vuoksi

Sijoittaja Warren Buffett on yksi maailman rikkaimmista ihmisistä. Siksi voi vaikuttaa yllättävältä, että tämä Omahan oraakkeliksi tituleerattu sijotusguru neuvoo ihmisiä keskittymään niihin asioihin, joista he ovat kiinnostuneet, ei niihin jotka tuovat rahaa. Myös Applen toimitusjohtaja Tim Cook viestittää samaa. ”Älä työskentele rahan vuoksi. Et tule koskaan olemaan onnellinen”, Cook sanoo.

Aseta taloudellisille tavoitteillesi määräaika

Tavallinen mattimeikäläinen haaveilee useista asioista yhtä aikaa. Miljonääri Steve Sieboldin mukaan menestyvät ihmiset keskittyvät yhteen päätavoitteeseen kerrallaan ja asettavat sen saavuttamiselle määräajan.

Älä odota täydellistä työpaikkaa

Googlen entinen työuravalmentaja Jenny Blake on auttanut yli 1000 ihmistä pääsemään eteenpäin työurallaan. Blaken mukaan unelmoiminen täydellisestä työstä ei auta taloudellisten tavoitteiden saavuttamisessa.

Moni ajattelee työuransa ikään kuin portaina, joissa on noustava aina yhdellä askeleella ylöspäin. Blaken mukaan tämä on virhe. On paljon hyödyllisempää keskittyä kehittämään ydinosaamista. Ydinosaamisen kehittämisen avulla henkilö nostaa omaa ”tuottopotentiaaliaan” ja mahdollistaa sen täydellisesti sopivan työpaikan saavuttamisen.

Lue tästä, mitkä 13 tekijää erottavat menestyjät epäonnistujista.

Kommentoi
Ylös
>