Indikaattorit

Positiivinen talouskehitys jatkuu – enemmän työpaikkoja, vähemmän konkursseja

Suhdannekäänteestä ja Suomen talouden elpymisestä on saatu viime aikoina kosolti positiivisia merkkejä. Teollisuuden tilaukset ja bruttokansantuote ovat kasvussa ja teollisuuden luottamusindikaattorit osoittavat koilliseen.

Tällä viikolla saatiin jälleen lisää duurivoittoisia taloustilastoja, kun Tilastokeskus julkaisi uusimmat työllisyys- ja konkurssitilastot.

Avoimia työpaikkoja oli Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilaston mukaan vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä 58 000, kun vuotta aiemmin määrä oli 48 000. Mikä parasta, määräaikaisten ja osa-aikaisten työpaikkojen osuudet avoimista työpaikoista pysyivät lähes ennallaan.

Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi vuoden takaiseen verrattuna pääasiassa 10–49 hengen toimipaikoissa sekä Pohjois- ja Itä-Suomen suuralueella. Toimipaikan toimialan mukaan tarkasteltuna avoimet työpaikat lisääntyivät eniten toimialaryhmissä muut palvelut sekä rakentamisessa.

Toinen ilouutinen oli konkurssien väheneminen.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–huhtikuussa 2017 pantiin vireille 637 konkurssia, mikä on lähes 30 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 3 129, mikä on yli 31 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Konkurssien määrä väheni kaikilla päätoimialoilla.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös