Osakeanalyysit

Handelsbanken: Cargotec on kilpailijoihin verrattuna edullinen

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Kuva: Cargotec Oyj.

Pankin mukaan Cargotecin todellinen arvo on nykyistä kurssinoteerausta korkeampi.

Handelsbanken nosti Cargotecin osien summaan perustuvaa arvostusta 62 euroon aiemmasta 58 eurosta.

Osakkeen nykyinen kurssinoteeraus on noin 56 euroa. Nousupotentiaalia osakekurssissa on siis noin 10 prosenttia. Mahdollisuus on kuitenkin suurempaankin kurssinousuun. ”Jos kuvitellaan skenaariota, jossa MacGregorin liikevoitto normalisoituu, voisi arvostus nousta jopa 73 euroon”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Yhtiön arvostus on Handelsbankin mukaan nyt verrokkiyhtiöihin nähden 12 prosentin alennuksessa ja etenkin Konecranesiin nähden huomattavan edullinen.

”On huomionarvoista, että ensi vuodelle ennustamamme liikevoitto sisältää vain minimaalisen kontribuution MacGregorilta. Ylipäätään pidämme suhteellista arvostusta houkuttelevana, vaikka osake onkin noussut vahvasti viimeisen vuoden aikana.”

Pankin mukaan ohjelmistojen ja palvelujen liikevaihto ovat avainasemassa yhtiön positiivisessa sijoitusnäkymässä.

”Ohjelmistotuotot kasvoivat Q1:llä 28 prosenttia ja koko vuodelta odotamme 25 prosentin kasvua. Palvelut kasvoivat 2 prosenttia ja koko vuoden odotuksemme on 5 prosenttia. Kalmar ei ole vielä ilmoittanut isoista tilauksista, mutta uskomme, että suuret automaatiotilaukset ovat mahdollisia vielä tänä vuonna”, Handelsbanken toteaa.

Pankin suositus Cargotecin osakkeelle on lisää ja tavoitehintaa pankki nosti 56 eurosta 62 euroon.

Cargotecia seuraavista analyytikoista kaksi antaa tällä hetkellä osakkeelle ostosuosituksen, neljä suosittaa lisäämään osaketta ja loppujen neljän analyytikon suositus on pidä.

Cargotec osakekurssi osakkeet osake

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös