Kasvuosakkeet

Innofactor saa Evliltä ostosuosituksen

Innofactor osakekurssi osake pörssi sijoittaminen

Evli aloitti it-yhtiö Innofactorin seurannan. Innofactorilla on hyvät kasvunäkymät pohjoismaiden it-palvelumarkkinoilla.

Innofactorin yritysostoihin perustuneen kasvuvaiheen jälkeen, yhtiö on kääntymässä kohti orgaanista kasvua ja marginaalien parannusta, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

“Yhtiön tavoitteena on olla johtava toimija jokaisessa Pohjoismaassa. IT-palvelumarkkina kasvunäkymät hyvät. Microsoft kasvamassa, varsinkin pilvipalveluissa Pohjoismaisen IT-palvelusektorin näkymät ovat hyvät ja näemme parantuvien talousnäkymien tukevan kasvua. Microsoftin vahva asema yritysratkaisuissa ja kasvava pirstaloitunut markkina luo hyvät mahdollisuudet Innofactorille kasvaa edelleen”, Evli toteaa.

Microsoftin myynti globaaleissa yritysratkaisuissa arvioidaan oleva vuosittain noin 10 prosentin kasvu vuosina 2018 – 2020. Evlin mukaan Innofactorin kasvu on kääntymässä yritysostoihin perustuvasta kasvusta orgaaniseen kasvuun.

“Innofactor on viime vuosina kasvanut vahvasti yritysostojen kautta, millä on ollut vaikutus kannattavuuteen. Yritys on saanut rakennettua yhteispohjoismaisen alustan jonka päälle lähteä rakentamaan orgaanista kasvua ja kannattavuuden parantumista. Arvioimme Innofactorin kasvun olevan tänä vuonna 17.8 % ja ensi vuonna 6.7 %.”

Oleellinen tekijä kannattavuuden parantamiseen tulee olemaan Evlin mukaan Innofactorin kyky siirtää myynti-mixiä alhaisten marginaalien projekteista parempien marginaalien jatkuviin palveluihin sekä kyky lisätä omia ohjelmistotuotteita ja –palveluita tarjoamaan. Näiden lisäksi yrityksellä on kustannussynergioita saavutettavissa virtaviivaistamalla toimintojaan yritysostojen jälkeen.

Evli aloittaa Innofactorin osakkeen seurannan ostosuosituksella ja EUR 1,85 tavoitehinnalla. “Tavoitehintamme ja suosituksemme perustuvat DCF arvostukseemme sekä verrokkiarvostukseen. EV/EBITDA estimaattimme 11.0x vuodelle 2017 on hiukan verrokkiryhmän ylläpuolella mutta 2018 kertoimemme ovat linjassa verrokkiryhmään.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös