Sijoitusuutiset

Jenkkiosakkeilla historiallisen hyvät näkymät

S&P 500 osakeindeksi osakkeet sijoittaminen

IT-ja terveysektorin amerikkalaisten pörssiyhtiöiden näkymät ovat nyt poikkeuksellisen hyvät.

Amerikkalaisen S&P 500 -osakeindeksin osakkeista 75 yritystä on ilmoittanut negatiivisista osakekohtaisen tuloksen näkymistä toiselle vuosineljännekselle. 37 yritystä on puolestaan raportoinut positiivisista tulosnäkymistä. Tiedot käyvät ilmi Factsetin tietokannasta.

Factset laskee positiivisen ohjeistuksen yrityksiksi ne, jotka ovat ilmoittaneet keskimääräistä konsensusennustetta korkeammasta osakekohtaisen tuloksen näkymistä.

Negatiivisista tulosnäkymistä raportoivien yritysten lukumäärä on hiukan viiden vuoden keskimääräistä tasoa alhaisempi, mikä on 79 kappaletta negatiivisia tulosohjeistuksia. Factsetin mukaan positiivisten tulosohjeistusten määrä ylittää sen sijaan selvästi viiden vuoden keskimääräisen 27 ilmoituksen tason.

Jos 37 positiivista ilmoitusta jää lopulliseksi lukemaksi, on se korkein positiivisten näkymien raportoineiden yritysten lukumäärä toiselle kvartaalille sitten vuoden 2012.

Erityisesti tietotekniikka ja terveydenhoito ovat niitä sektoreita, joilla menee nyt lujaa Yhdysvalloissa. Näillä sektoreilla on eniten positiivisen tulosnäkymien yrityksiä.

Näidenkin lukujen valossa ei ole yllätys että S&P 500 -indeksi on noussut kuluvana vuonna reippaasti.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös