Markkinakommentit

Kehittyvien markkinoiden osakkeet alennuksessa

Handelsbankenin mukaan kehittyvien markkinoiden osakkeet ovat alehinnoissa suhteessa kehittyneisiin markkinoihin verrattuna.

Pitkä noususuhdanne ei vielä riitä perusteeksi sille, että uuden laskunaika olisi nyt, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Pankin mukaan talouskasvu on vankkaa ja poliittiset riskit ovat pienentyneet.

”Globaali bruttokansantuotteen kasvu on kiihtynyt 4 prosentin tuntumaan vuoden takaisesta 2,5 prosentista, joten kasvu on nyt parasta 2011 eurokriisin jälkeen. Lisäksi kasvu on ennen kaikkea laaja-alaista sekä kehittyneissä että kehittyvissä talouksissa.”

Globaali elpyminen on ollut Handelsbankenin mukaan epätavallisen yhtenäistä.

Lisäksi inflaation kiihtyminen ei ole ollut kovin nopeaa. ”Viimeisten havaintojen mukaan inflaatio on taas hidastunut USA:ssa ja Euroopassa, mikä antaa keskuspankeille pelivaraa elvytykseen. Markkinoita hermostuttava nopea koronnoston tarve on siis jäänyt toteutumatta.”

Osakkeiden arvostustasot ovat pankin mukaan kuitenkin nousseet länsimaissa, erityisesti Yhdysvalloissa.

Silti osakemarkkinoille on vaikea löytää vaihtoehtoja. ”Suhteessa korkosijoituksiin osakkeet näyttävät kuitenkin edelleen houkuttelevilta, ja siksi pääomaa hakeutuu pörsseihin”, Handelsbanken toteaa.

Kehittyvillä markkinoilla osakkeiden arvostukset ovat kuitenkin Handelsbankenin mukaan maltillisempia ja ero kehittyneisiin markkinoihin on nyt poikkeuksellisen suuri.

Vahvistunut sentimentti eli sijoitusmarkkinoiden tunnelmat lisää kuitenkin riskejä varsinkin lyhytaikaisille korjausliikkeille.

”Kun markkinoiden volatiliteetti on epätavallisen matalalla, on sillä taipumus nousta. Volatiliteetissa onkin nähty piikkejä viime vuoden aikana Brexit-äänestyksen, USA:n vaalien, Ranskan vaalien ja viimeksi Trumpin vaikeuksien yhteydessä.”

Markkina on kuitenkin pankin mukaan aina rauhoittunut nopeasti. ”Uusia lyhyitä laskujaksoja tulee varmasti, ja ne voivat olla hyviä oston paikkoja”, Handelsbanken opastaa.

Kommentoi
Ylös
>