Talouden trendit

Näin paljon suomalainen kuluttaa lomalla

LähiTapiolan kyselytutkimuksen mukaan suomalaisia yhdistää klassiset lomasuunnitelmat läpi ikäluokkien.

LähiTapiolan teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset 15-74-vuotiaat aikovat käyttää kesälomalla keskimäärin 1120 euroa. Ruoka on suomalaisten lomailijoiden suurin menoerä. Kaksi viidestä suomalaisesta aikoo käyttää rahaa kotimaan matkailuun ja noin joka kolmas suomalainen suuntaa ulkomaille.

Miehet arvioivat kulutuksensa jonkin verran suuremmaksi kuin naiset ja lapsiperheiden lomabudjetti on suurempi kuin lapsettomien talouksien. Lapsiperheiden euroja kuluu esimerkiksi erilaisiin huvittelupaikkoihin.

Lisäksi 16 prosenttia pelkää, että rahat eivät riitä kattamaan kesän yllättäviä kuluja.

Suomalaisia yhdistää klassiset lomasuunnitelmat läpi ikäluokkien. Yli 40 prosenttia suomalaisista suunnittelee käyttävänsä lomalla rahaa kotimaan matkusteluun ja yli kolmasosalla kuluja syntyy ulkomaanmatkailusta. Mökkeily on suomalaisten kestosuosikki, johon lähes joka viides suomalainen aikoo lomallaan investoida. Etenkin pääkaupunkiseutulaiset panostavat kesällä mökkeihinsä.

”Kesällä voi tulla yllättäviä kuluja ja monet turvautuvat näissä tapauksissa luottoon sekä pikavippeihin. Tämä ratkaisu kuitenkin tarjoaa vain hetken helpotusta äärimmäisen kalliilla hintalapulla. Tällaisen ratkaisun sijaan omaa ensi kesän lomakassaa kannattaa alkaa kartuttaa jo nyt”,

Tutkimustiedot perustuvat LähiTapiolan teettämään Arjen katsaus -kyselytutkimukseen. Kantar TNS:n tekemä tutkimus toteutettiin toukokuussa ja siihen vastasi 1 007 iältään 15-74 -vuotiasta suomalaista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös