startup suosioharha
Raaka-aineet

Öljy hinta taas yllättäen laskussa

öljyn hinta öljyvarastot brent laatu talous

Maailmantalouden piristivä kasvu ei ole auttanut öljyn hintaa nousuun.

Brent-laadun barrelihinta laski tällä viikolla 48 dollariin. Kolme vuotta sitten öljyn hinta oli reippaasti yli 100 dollaria

Öljyn hintaa painavat keskiviikkona julkaistujen viikoittaisten Yhdysvaltojen öljyvarastojen odottamaton nousu sekä pelot OPEC:n tuotantorajoitusten pitävyydestä, arvioi Nordea aamukatsauksessaan.

Pankin mukaan varastojen odottamaton nousu on pitänyt öljyn hinnan paineessa viime päivinä. ”Yhdysvaltojen varastojen kasvua perusteltiin jalostamojen huoltoseisokeilla sekä ennusteita matalammilla öljyn vientiluvuilla. Toisaalta Nigerian ja Libyan odotettua korkeammat tuotantoluvut ovat herättäneet kysymyksiä Opecin tuotantokiintiöiden luotettavuudesta”, Nordea toteaa.

Lyhyen tähtäimeen paineesta huolimatta Nordea uskoo vuoden toisen puoliskon kysynnän rauhoittavan huolia öljyn hinnan laskun osalta.

”Kuluvan vuoden kolmannen neljänneksen päiväkysynnän ennustetaan kasvavan noin 1,5 miljoonaa barrelia kesäkuukausiin verrattuna. Parantuvan kysynnän myötä öljyn hinnan ennustetaan myös kääntyvän nousuun.”

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 0400-132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös