Oma talous

Digitalisaatio tulee rekrymarkkinoille – tekoäly löytää työpaikkaan sopivan työnhakijan

Oikotie Työpaikkojen matching-teknologia poimii työnhakijalle sopivia työpaikkoja ja ehdottaa rekrytoijalle työpaikkailmoitukseen sopivia osaajia.

Rekrytoijan tarve on löytää paras osaaja avoimeen tehtävään. Oikotien teknologia löytää näin jo rekrytoinnin alkuvaiheessa tehtävään uusia potentiaalisia kandidaatteja.

Uusi palvelu perustuu Oikotien työpaikkailmoitusdatan ja Oikotielle syötettyjen osaajaprofiilien yhdistämiseen. Työhakijoiden tekemiä osaajaprofiileja on Oikotiellä noin 40 000 ja hakijat tekevät päivittäin kymmeniä uusia.

”Tekoäly muuttaa nopeasti maailmaa ja myös rekrytoinnin kenttää. Haluamme toimia tämän kehityksen etujoukoissa tuomalla uuden työkalun rekrytoinnin alkuvaiheen älykkäämpään hoitamiseen. Tekoälyä hyödynnetään jo hakemusten karsintavaiheessa, mutta rekrytoijat kokevat suuremmaksi haasteeksi hyvien kandidaattien löytämisen vaikeissa hauissa – näen että meidän ratkaisumme vastaa tähän tarpeeseen”, Oikotie Työpaikkojen liiketoiminnasta vastaava johtaja Joonas Pihlajamaa sanoo.

Tekoäly analysoi työnhakijan osaajaprofiilia ja käyttöhistoriaa sekä työpaikkailmoituksen sisältöä ja nostaa ilmoittajan nähtäväksi tehtävään potentiaalisimmilta vaikuttavat profiilit.

”Algoritmi suosittelee Oikotiellä avoimiin työpaikkoihin sopivia osaajaprofiileita. Haluamme tehdä sopivan hakijan löytämisen asiakkaalle mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi rutiinityötä vähentämällä”, Oikotie Työpaikkojen tuotepäällikkö Noora Holmström toteaa.

Suosittelu toimii myös toiseen suuntaan. Tekoäly poimii Oikotie Työpaikkojen ilmoituskannasta työnhakijalle sopivia työpaikkoja, jotka näytetään hakijan osaajaprofiilin yhteydessä.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Työkelvoton

    14.6.2017 at 11:06

    Toi vois sitten toimia yhteistyössä kelan ja te-keskuksen kanssa niin, että ne joita tekoäly ei kelpuuta mihinkään hommaan, pääsisi suoraan työkelvottomuuseläkkeelle.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös