Yritysuutiset

Finnair takoi kaikkien aikojen parhaan toisen kvartaalin tuloksensa

Lentoyhtiö ylitti tulosodotukset reippaasti.

Lentoyhtiö ylitti tulosodotukset reippaasti.

Liikevaihto kasvoi 11,2 prosenttia vertailukaudesta ja oli 633,4 miljoonaa euroa ja tarjotut matkustajakilometrit kasvoivat 6,8 prosenttia.

Vertailukelpoinen liiketulos oli 37,5 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna toisella kvartaalilla oli vain 3,2 miljoonaa. Factsetin mukaan analyytikoiden analyytikkoennuste oikaistulle liikevaihdolle oli vain 26 miljoonaa euroa, eli Finnair ylitti myös tulosodotukset reippaasti.

Toisella vuosineljänneksellä Finnairilla lensi ennätysmäärä matkustajia.

”Tämä näkyi myös liikevaihdossamme, joka kasvoi kaksinumeroista vauhtia. Myynti kasvoi erityisesti meille keskeisten Aasian ja Euroopan lentojen vahvan kysynnän ansiosta ja täyttöasteemme paranivat. Erityisesti on syytä mainita Japanin, Korean ja Kiinan-myyntimme suotuisa kehitys”, yhtiön toimitusjohtaja Pekka Vauramo toteaa.

Sekä yritysmyynti että ryhmämatkojen toteutumisaste ovat olleet selvästi vahvempia kuin viime vuonna. Vauramon mukaan uudet kohteet, kuten San Francisco, ovat myyneet hyvin, samoin Tokion lisävuorot.

”Myös Euroopan kohdevalikoiman kasvu ja kapasiteetti vastasi hyvin niin aasialaisten kuin suomalaisten matkustajienkin tarpeita. Suomalaisten matkustus onkin vilkastunut vuotta aiemmasta, samoin liikenne Yhdysvalloista Pohjoismaihin ja Venäjälle uusien parantuneiden yhteyksiemme ansiosta”, toimitusjohtaja hehkutta.

Vahvan kysynnän myötä Finnairin matkustajakäyttöaste nousi tuntuvasti toisella neljänneksellä ja matkalippujen hinnat pitivät hyvin pintansa. ”Ilahduttavaa oli myös se, että matkustajakohtainen lisämyynti jatkoi kasvuaan ja rahdin odotettu nousukäänne toteutui”, Vauramo toteaa.

Lentoyhtiö odottaa kasvua myös jatkossa.

Finnair arvioi edelleen, että laivaston uusimisen ja uusien lentokoneiden käyttöönoton myötä sen kapasiteetti kasvaa 8–10 prosenttia vuonna 2017 viime vuoteen verrattuna. Kasvu painottuu voimakkaasti vuoden jälkipuoliskoon. Vuoden liikevaihdon yhtiö arvioi kasvavan jokseenkin yhdenmukaisesti kapasiteetin kanssa.

Finnair arvioi, että jos polttoaineen hinta ja valuuttakurssit säilyvät nykytasollaan, sen vertailukelpoinen liiketulos vuonna 2017 suunnilleen kaksinkertaistuu edellisvuotisesta 55 miljoonasta eurosta.

Kommentoi
Ylös
>