Uutiset

Cargotecin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen ”Hiabin erinomainen kehitys jatkui” -osavuotiskatsaus Q2 2017

Cargotecin toisen vuosineljänneksen osavuotiskatsaus 2017 julkistettiin tänään. Sijoittajat näkivät tilanteen hieman toisin, kuin Vehviläinen. 

”Liiketoimintamme kehitys jatkui vuoden 2017 toisella neljänneksellä myönteisenä. Liikevoitto ilman uudelleenjärjestelykuluja oli Cargotecin historian korkein. Liiketoiminta kehittyi suotuisimmin Hiabissa, jonka saadut tilaukset kasvoivat 17 prosenttia ja kannattavuus nousi ennätyksellisen korkealle tasolle”, kertoo Cargotecin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen.

Cargotecin liikevaihto laski kuusi prosenttia 898 miljoonasta 845 miljoonaan. Tämä on selvästi alle 871 miljoonan euron konsensusennustetta.

Osakekohtainen tulos oli 58 senttiä, kun analyytikoiden konsensus oli 75 senttiä. Liikevoittoprosentti oli 7,2, kun taas analyytikot olivat odottaneet liikevoittoprosentiksi 8,1 prosenttia.

Cargotecin liikevoitto laski edellisvuodesta ja oli 60,4 miljoonaa euroa. Analyytikoiden odotukset olivat tässäkin kohti merkittävästi korkeammat. Analyytikot olivat odottaneet toisen vuosineljänneksen liikevoitoksi 67,4 miljoonaa euroa.

Cargotecin strategiasta

Cargotecin strategian keskiössä on huoltoliiketoiminnan kehittäminen ja digitalisaatio. Globaalina edelläkävijänä Cargotec muokkaa toimialaa vaativammilla vastuullisuuskäytännöillä ja edistämällä kiertotaloutta.

Cargotecin mukaan digitalisaatio on keskeisessä roolissa, kun ekotehokkuutta lisätään. Lisäksi uudet liiketoimintamallit on rakennettu kiertotalouden periaatteiden varaan.

Digitalisaatio etenee hyvin. ”Ohjelmistojemme liikevaihto kasvoi neljänneksen aikana voimakkaasti. Lisäksi määrittelimme Kalmariin kuuluvan Naviksen laajemman ohjelmistostrategian alkuvuoden aikana. Strategia tarjoaa kattavampia ratkaisumalleja terminaalien ja laivayhtiöiden toiminnan optimoimiseksi. Pilvipohjainen yhteistyömallimme lisää läpinäkyvyyttä, tehokkuutta ja kannattavuutta valtamerialusten, terminaalioperaattoreiden ja logistiikkayhtiöiden verkostoon”, kertoo toimitusjohtaja Vehviläinen.

Toukokuussa 2017 Cargotec kertoi tähtäävänsä 50 miljoonan euron säästöihin vähentämällä epäsuoria hankitoja, tehostamalla prosesseja ja suunnittelemalla Cargotec Business Services -toiminnon perustamista.

Vaikka Cargotecin osavuotiskatsauksesta positiivisia asioita löytyykin, merkitsee analyytikoiden konsensuksen alittaminen vääjäämättä kurssilaskua. Niin myös tässäkin tapauksessa. Osavuotiskatsaus julkistettiin kello 12.00.

Cargotec Q2 2017, pettymys

Cargotec sijoituskohteena

Cargotec on teknologiajohtaja, jolla on vahva markkina-asema, sekä johtavia brändejä. Cargotec on siirtymässä laitetoimittajasta älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtajaksi. Lisäksi Cargotec on etenemässä kohti kannattavuuden parantamista ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamista.

Kasvava huoltoliiketoiminta ja kevyeen taseeseen perustuva liiketoimintamalli vähentävät suhdannevaihtelujen merkitystä. Cargotec on silti syklinen yritys, jonka pitkän ajan osakekurssi liikkuu voimakkaasti maailmantalouden suhtanteiden mukana. Periaatteessa syklisestä yrityksestä saa parhaan tuoton ostamalla tätä laskusuhdanteen pohjilla ja myymällä yrityksen noususuhdanteen huipulla. Sellaisen toteuttaminen on käytännössä kuitenkin haastavaa.

Cargotec on syklinen yritys, jonka osakekurssi on riippuvainen maailmantalouden tilasta.

Kommentoi
Ylös
>