Yritysuutiset

SSAB kaksinkertaisti tuloksensa

SSAB osakekurssi pörssi

Teräsyhtiö SSAB:n toisen vuosineljänneksen liikevoitto nousi 1205 miljoonaan kruunuun, kun se vuosi sitten oli 592 miljoonaa kruunua.

Teräsyhtiön vahva tuloskunto oli yllätys myös analyytikoille, sillä Factset-tietokannan mukaan analyytikoiden konsensusennuste toisen kvaartaalin liikevoitolle oli 1 093 miljoonan kruunua. Osakekohtainen tulos nousi 0,53 eurosta 0,86 euroon.

Tulosparannus edellisestä neljänneksestä johtui yhtiön toimitusjohtajan, Martin Lindqvistin mukaan pääosin korkeammista myyntihinnoista SSAB Europe ja SSAB Americas -divisioonissa. Myös korkeampi kapasiteetin käyttöaste ja toimitusten kasvu SSAB Special Steels -divisioonassa paransivat tulosta, mutta tuotantohäiriöt Oxelösundin terästehtaalla vaikuttivat tulokseen negatiivisesti.

SSAB Special Steels -divisioona kasvaa markkinoilla Lindqvistin mukaan rakenteellisesti asiakkaiden entistä kevyempien ja vahvempien tuotteiden kysynnän kasvun myötä. Vuoden toisella neljänneksellä kysyntä oli hyvä useimmissa asiakassegmenteissä ja SSAB odottaa sen jatkuvan vakaana.

Myös SSAB Europe -divisioonan vuosineljännes oli vahva ja taustalla oleva markkinakysyntä oli hyvä. “Toteutuneet myyntihinnat nousivat ja kasvu Automotive-segmentissä säilyi vahvana. Terästuotteiden ja raaka-aineiden markkinahinnat heikkenivät neljänneksen aikana. Kysynnän odotetaan jatkuvan hyvänä myös kolmannella neljänneksellä”, Lindqvist toteaa.

SSAB Americas -divisioonan toteutuneet myyntihinnat nousivat edelleen ja katteet paranivat. “Mobilen tehtaan suunnitellun huoltoseisokin kustannukset heikensivät vuosineljänneksen tulosta ja seisokki vaikutti negatiivisesti myös toimitusmääriin. Markkinakysyntä säilyi Pohjois-Amerikassa melko vakaana.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös