Yritysuutiset

SSAB kaksinkertaisti tuloksensa

Teräsyhtiö SSAB:n toisen vuosineljänneksen liikevoitto nousi 1205 miljoonaan kruunuun, kun se vuosi sitten oli 592 miljoonaa kruunua.

SSAB osakekurssi pörssi

Teräsyhtiö SSAB:n toisen vuosineljänneksen liikevoitto nousi 1205 miljoonaan kruunuun, kun se vuosi sitten oli 592 miljoonaa kruunua.

Teräsyhtiön vahva tuloskunto oli yllätys myös analyytikoille, sillä Factset-tietokannan mukaan analyytikoiden konsensusennuste toisen kvaartaalin liikevoitolle oli 1 093 miljoonan kruunua. Osakekohtainen tulos nousi 0,53 eurosta 0,86 euroon.

Tulosparannus edellisestä neljänneksestä johtui yhtiön toimitusjohtajan, Martin Lindqvistin mukaan pääosin korkeammista myyntihinnoista SSAB Europe ja SSAB Americas -divisioonissa. Myös korkeampi kapasiteetin käyttöaste ja toimitusten kasvu SSAB Special Steels -divisioonassa paransivat tulosta, mutta tuotantohäiriöt Oxelösundin terästehtaalla vaikuttivat tulokseen negatiivisesti.

SSAB Special Steels -divisioona kasvaa markkinoilla Lindqvistin mukaan rakenteellisesti asiakkaiden entistä kevyempien ja vahvempien tuotteiden kysynnän kasvun myötä. Vuoden toisella neljänneksellä kysyntä oli hyvä useimmissa asiakassegmenteissä ja SSAB odottaa sen jatkuvan vakaana.

Myös SSAB Europe -divisioonan vuosineljännes oli vahva ja taustalla oleva markkinakysyntä oli hyvä. ”Toteutuneet myyntihinnat nousivat ja kasvu Automotive-segmentissä säilyi vahvana. Terästuotteiden ja raaka-aineiden markkinahinnat heikkenivät neljänneksen aikana. Kysynnän odotetaan jatkuvan hyvänä myös kolmannella neljänneksellä”, Lindqvist toteaa.

SSAB Americas -divisioonan toteutuneet myyntihinnat nousivat edelleen ja katteet paranivat. ”Mobilen tehtaan suunnitellun huoltoseisokin kustannukset heikensivät vuosineljänneksen tulosta ja seisokki vaikutti negatiivisesti myös toimitusmääriin. Markkinakysyntä säilyi Pohjois-Amerikassa melko vakaana.”

Kommentoi
Ylös
>