Sijoitusideat

Askel Healthcare parantaa parantumattoman

 Askel Healthcare parantaa parantumattoman.

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

Ortopedit kohtaavat useimmiten rustoon liittyviä ongelmia vastaanotollaan, eikä vahingoittunut rustokudos parane itsestään. Askel Healthcare ratkaisee ongelman väliaikaisella tukirakenteella, joka auttaa kudosta uusiutumaan.

Nivelkipu johtuu usein rustovauriosta. Kun rustokudos vahingoittuu, esimerkiksi urheiluvamman aiheuttamana, se ei parane itsestään. Lisäksi rustovaurio on lähtökohta nivelrikolle.

Rustoon liittyvät vaivat ovat niitä ongelmia, joita ortopedit useimmiten kohtaavat vastaanotollaan. Ongelman yleisyydestä huolimatta saatavilla ei ole hoitoja, joilla voitaisiin palauttaa ja ylläpitää kudoksen toimintakyky. Oli syy mikä tahansa, rustovaurio johtaa poikkeuksetta kipuun ja ontumiseen ja vaikuttaa sitä myöten haitallisesti potilaan elämänlaatuun ja aktiivisuuteen.

Askel Healthcare -yrityksen takana oleva tutkimusryhmä on kehittänyt lääkinnällisen laitteen nimeltä COPLA Scaffold™, joka tarjoaa ensimmäisenä maailmassa lähes parantumattomalle kudokselle kyvyn parantua.

Tuote

Askel Healthcaren kehittämä COPLA Scaffold™ on polyaktidia ja kollageenia sisältävä biohajoava materiaali, joka istutetaan kirurgisesti rustovammaan. Tämä väliaikainen tukirakenne tarjoaa optimaalisen mikroympäristön ruston paranemiseksi samalla, kun se itse hajoaa hitaasti. COPLA Scaffold™ on kestävä ja joustava, eikä se menetä muotoaan fysiologisen kuormituksen alla.

COPLA Scaffold™ sallii nesteen virtauksen rakenteen läpi ja mahdollistaa siten solujen kasvun myös syvällä tukirakenteen sisällä. Se käyttäytyy luonnollisen ruston tavoin eli vapauttaa nestettä kuormituksessa ja absorboi sen itseensä, kun kuormitus hellittää. COPLA Scaffold™ -istutteen käyttäminen ei vaadi kasvua stimuloivia lääkkeitä tai muita lisähoitoja – istute itsessään tarjoaa tukirakenteen, johon kehon korjaavat solut kiinnittyvät ja alkavat muodostaa uutta kudosta.

COPLA Scaffold™ soveltuu käytettäväksi useilla eläinlajeilla.

Eläinten terveysmarkkinan koko on valtava ja eläimille tehtyjen ortopedisten toimenpiteiden määrä on kasvussa

Suomessa on arviolta 800 000 koiraa ja 74 000 hevosta. Yhdysvalloissa lemmikkikoiria on lähes 90 miljoonaa ja hevosia 7,6 miljoonaa.

Seuraeläinten terveydenhoitokustannukset ovat 378 dollaria koiraa kohti ja 373 dollaria hevosta kohti. Lisäksi lemmikkieläinten vakuutuskattavuus on kasvussa ja vakuutuskattavuus kasvoi 17,2 prosenttia 774 miljoonaan dollariin vuodesta 2014 vuoteen 2015.

Seuraeläinten terveystuotteiden markkinat ovat kasvaneet vuosittain noin 2,5 % vuodesta 1992, ja ne ovat olleet maailmanlaajuisen eläinten terveydenhuoltomarkkinoiden kasvun päätekijä. Maailmanlaajuisten eläinlääkinnällisten kirurgisten materiaalien markkinoiden arvioidaan nousevan 748,4 miljoonasta dollarista 1,03 miljardiin dollariin vuodesta 2016 vuoteen 2021 mennessä.

Eläimille tehtävien ortopedisten toimenpiteiden määrä on kasvussa eläinten liikalihavuuden ja rappeuttavien nivelsairauksien yleistymisestä johtuen. Myös lemmikkien omistajien korkeat odotukset hoitoja kohtaan on nousussa. Yksi viidestä koirasta sairastuu nivelrikkoon jossain vaiheessa elämäänsä; toisin sanoen nivelrikko koskettaa arviolta 18 miljoonaa koiraa Yhdysvalloissa.

Koiranomistajat käyttävät pelkästään lemmikkiensä polvivammojen hoitoon yli miljardi dollaria vuosittain. Lisäksi 60 prosenttia hevosten ontumistapauksista liittyy nivelrikkoon. Viimeaikaiset edistysaskeleet eläinlääkinnällisessä ortopediassa alkavat kuroa umpeen rakoa ihmis- ja eläinlääketieteen välillä. Kuten ihmislääketieteen kentällä, myös eläinten terveydenhoidossa potilaita lähetetään erikoisklinikoille ja sairaaloihin, joissa kirurgiaan erikoistuneet eläinlääkärit hoitavat haastavampia tapauksia.

Ei lupaprosessin tuomia ongelmia ja lupaava alkurahoitus

Toisin kuin ihmisillä, ei eläinlääketieteellisten lääkinnällisten laitteiden segmentillä ole sääntelyvaatimuksia. Se tarkoittaa, että Askel Healthcaren tuotteelle ei tarvita FDA:n hyvksyntää, eikä edes CE-merkintää.

Askel Healthcare keräsi tutkimus- ja kehitysvaiheessa 3,4 miljoonaa euroa kansallisista ja kansainvälisistä rahastoista. Askel Healthcaren tiimille myönnettiin korkein Tekesin koskaan myöntämä avustus sen Tutkimuksesta uutta tietoa ja liiketoimintaa -rahoitusmuodosta. Projektissa edistettiin idean kehittämistä samanaikaisesti, kun valmisteltiin kaupallistamista uuden liiketoiminnan muodostamiseksi. Perusteellinen tutkimus- ja kehitystyö antaa yritykselle vankan kilpailuedun.

Nyt kerättävällä joukkorahoituskampanjalla Askel Healthcare aikoo käyttää kerättyjä varoja kliiniseen laitetutkimukseen eläinpotilailla. Yritys on sijoittunut markkinoille edelläkävijänä, ja sillä on etu määrittää tuotteen hintataso ilman kilpailua.

Eläinten kautta ihmisiin

Vaikka COPLA Scaffold™ -istute on syntynyt ihmislääketieteellisenä tutkimushankkeena, se täyttää kaikki odotukset, joita eläinlääkäreillä on rustovammojen korjaamiseksi.

Askel Healthcare on kolmen viime vuoden aikana keskittynyt eläinten terveydenhoitoon ja kehittänyt tuotettaan eläinlääkärien avulla, jotta se olisi paras rustonkorjaustuote eläinlääkinnässä.  Koska ihmisille suunnattujen lääkinnällisten laitteiden tie markkinoille on pitkä, koirat ja hevoset hyötyvät ensimmäiseksi COPLA Scaffold™ -istutteesta.

Keskittymällä eläinlääkintämarkkinoihin ennen ihmislääketieteen markkinoita Askel Healthcare saa paitsi tuotua korkealaatuisen tuotteen eläinlääkintämarkkinoille merkittävän lääketieteellisen ongelman ratkaisemiseksi, myös tuotua tuotteen ihmisten käyttöön hyödyntämällä eläinlääkinnällisen käytön kliinisiä tuloksia.

Alan tulevien sääntelyvaatimusten ennakoimiseksi Askel Healthcare pyrkii sopeutumaan ihmiskäyttöön tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden tuotantovaatimuksiin mahdollisimman hyvin.

Askel Healthcareen pääsee sijoittamaan Invesdorin kautta. Jaettava omistusosuus on 17,65 – 23,64 prosenttia ja yrityksen arvoksi on määritelty 2,1 miljoonaa euroa. Joukkorahoituskampanja on käynnissä 2.10.2017 asti.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös