Sijoitusideat

Nordealta ostosuositus Tokmannin osakkeelle

Tokmanni osakekurssi osake halpakauppaketju

Nordea nosti halpakauppaketjun osakkeen suosituksen tasolle osta, kun suositus aiemmin oli pidä.

Tokmannin kannattavuus jatkoi roimaa heikkenemistään toisella kvartaalilla, ja kauppaketjun oikaistu liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 11,4 miljoonaa. Yhtiötä seuraavien analyytikoiden keskimääräinen odotus oli 9,5 miljoonan euron oikaistu liikevoitto.

Liikevaihto kasvoi kuitenkin 196 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavaan aikaan liikevaihtoa kertyi 192 miljoonaa. Tokmannin vt. toimitusjohtaja Harri Sivulan mukaan kylmä kevät ja kesä ovat viilentäneet myös myyntilukuja. Kannattavuuden laskuun vaikutti myös useiden uusien myymälöiden avaaminen.

Yhtiö pyrkii jatkossa vähäisempään sääriippuvuuteen.

”Sesongit ovat meille hyvin tärkeitä ja panostamme niihin paljon jatkossakin. Sesonkituotteissa panostamme kuitenkin entistä vahvemmin vähemmän sääriippuvaisten omien tuotemerkkien myyntiin. Samalla jatkamme valikoimamme kehittämistä tarjotaksemme asiakkaillemme jatkuvasti mielenkiintoisia tuotteita ja eriä myös välisesonkeina. Samaan aikaan myös tiukka kulukurimme säilyy. Uuteen valikoimatyökalun käyttöönottoon liittyvät hyllysaatavuusongelmat, joista kerroimme ensimmäisen vuosineljänneksen yhteydessä, ovat poistuneet ja työkalu tehostaa tulevaisuudessa mm. kampanjointityötämme”, Sivula toteaa osavuosikatsauksessa.

Halpakauppaketju odottaa vuoden 2017 liikevaihdon kasvavan perustuen vuosina 2016 ja 2017 avattujen uusien myymälöiden tuomaan liikevaihtoon. Vertailukelpoisten myymälöiden liikevaihdon odotetaan säilyvän edellisvuoden tasolla. Konserni odotettaa kannattavuuden olevan edellisvuotta alhaisemmalla tasolla.

Kesäkuussa tulosvaroittaneen yhtiön toinen neljännes oli odotetusti heikko niin kasvun kuin kannattavuudenkin osalta, arvioi Nordea aamukatsauksessaan. Pankki odottaa silti vertailukelpoisen myynnin kääntyvän kolmannella vuosineljänneksellä jälleen kasvuun osittain Anttilan tyhjennysmyyntivaikutuksen hälventyessä.

Lisäksi euron vahvistuminen tukee Tokmannin tuloskuntoa. Tokmannin ostoista yli 20 prosenttia tulee suoraan Kiinasta, minkä myötä euron vahvistuminen tukee yhtiön kannattavuutta.

Tokmanni on hinnoiteltu tulosperusteiselta arvostukseltaan (2018 EV/EBIT 10,2) Nordean tulosennusteilla pienellä alennuksella suhteessa lähimpään
verrokkiin, eli norjalaiseen Europrisiin. Lisäksi Tokmannin vahva kassavirta mahdollistaa avokätisen voitonjaon. Nordean mukaan vuoden 2017 ennustettu osinkotuotto yltääkin 5,5 prosenttiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös