Sijoittaminen

7 markkinoiden laskuun valmistautuvaa miljardööriä

Useampikin miljardööri varautuu markkinoiden korjausliikkeeseen. Keitä he ovat ja miten he ovat varallisuutensa hankkineet?

Markkinoiden ajoittaminen on vaikeaa laji missä suurin osa sijoittajista epäonnistuu. Tyypillisesti sijoittaja ostaa osakkeita tai rahastoa vasta sen jälkeen, kun sijoituksen arvo on jo noussut. Myös yritys irtautua osakkeista ennen laskevaa karhumarkkinaa onnistuu harvoin.

Koska markkinoiden ajoittaminen johtaa usein tappioihin, on sijoitusten ajallinen hajauttaminen se yleisesti suositeltava tapa toimia.

Toisaalta moni haluaa taistella todennäköisyyksiä vastaan ja yrittää voittaa markkinat. MarketWatch listaa 7 miljardööriä, jotka odottavat osakemarkkinoiden korjausliikettä. Keitä nämä miljardöörit oikein ovat ja mistä nämä miljardiomaisuudet ovat saaneet alkunsa?

1. Jeffrey Gundlach

Jeffrey Gundlach, oli ennen TCW:n ”Total Return Bond” -rahaston salkunhoitaja. Gundlahin korkorahaston tuotto ylsi omassa rahastoluokassaan parhaimman kahden prosentin joukkoon. TCW:n jälkeen Gundlach perusti Doubleline Capitalin, jonka toimitusjohtajana hän edelleen on. Gundlachin nettovarallisuus on 1,66 miljardia dollaria.

Jeffrey Gundlach neuvoo sijoittajia ”siirtymään kohti uloskäyntiä”.

2. Carl Icahn

Carl Icahn on yhdysvaltalainen pääomasijoittaja ja miljardööri. Icahnin sijoitusfilosofiana on ”ostaa jotain silloin kun kukaan muu ei sitä halua”. Icahn tunnetaan myös aktivistisijoittajana, joka aggressiivisesti ostaa huomattavan osan yrityksestä. Saatuaan jalansijaa Icahn vaihtaa koko hallituksen tai vaihtoehtoisesti pilkkoo yrityksen pienempiin osiin. Julkisesti Icahn keskittyy vastustamaan liian korkeana pitämiään toimitusjohtajien palkkioita. Carl Icahnin nettovarallisuus on 16,6 miljardia dollaria.

Carl Icahnin mukaan osakkeet ovat nyt yliarvostettuja.

3. Howard Marks

Howard Marks on Oaktree Capitalin perustaja. Oaktree Capital hallinnoi yli 100 miljardin dollarin varoja. Howard Marksin nettovarallisuus on 1,99 miljardia dollaria.

Howard Marks varoittaa asiakkaitaan liiasta optimismista ja osakemarkkinoiden mahdollisesta korjausliikkeestä.

4. Warren Buffett

Omahan oraakkeliksi, ja maailman meneistyneimmäksi sijoittajaksi luonnehdittu Warren Buffett pyrkii ostamaan mainioita yrityksiä kohtuuhintaan. Buffettin yrityksen Berkshire Hathawayn käteiskassa on kasvanut 100 miljardiin dollariin, mikä kielii siitä, että kohtuuhintaisia korkean laadun yrityksiä on rajatusti tarjolla.

Warren Buffettin nettovarallisuus on 76,3 miljardia dollaria.

5. George Soros

George Soros varautui hiljattain osakemarkkinoiden karhumarkkinaan siirtämällä varallisuuttaan osakkeista kultaan. Sorosin vuonna 1969 perustama Quantum Fund kasvoi 30 vuodessa 4000-kertaiseksi. Vuonna 1992 Soros myi puntia lyhyeksi yli 10 miljardin arvosta ennen punnan devalvointia. Kaupastaan Soros sai noin miljardin punnan palkkion, sekä lempinimen ”mies, joka rikkoi Englannin pankin”.

George Soroksen nettovarallisuus on 25,2 miljardia dollaria. Se on enemmän kuin Islannin bruttokansantuote.

George Soroksen varallisuus on suurempi kuin Islannin bruttokansantuote. George Soros kuuluu niihin miljardööreihin, jotka varautuvat laskumarkkinaan.

6. David Tepper

David Tepper on Appaloosa Management -nimisen hedge-rahaston perustaja ja puheenjohtaja. David Tepperiä on kuvailtu sukupolvensa parhaana hedge-rahastonhoitajana ja Appaloosa Management hallinnoi noin 17 miljardin dollarin varallisuutta. Tepper on ehdottanut, että varovaiset, Wall Streetin korkeista arvostuksista huolehtivat sijoittajat, voisivat muuttaa osan omistuksistaan käteiseksi.

David Tepperin nettovarallisuus on 11 miljardia dollaria.

7. Paul Singer

Paul Singer on amerikkalainen hedge-rahastonhoitaja, aktivistisijoittaja ja hyväntekijä. Paul Singer on kuvailtu yhtenä arvostetuimmista hedge-rahastonhoitajista.

Singer kertoo passiivisen sijoittamisen olevan tuhoisaa kasvua tuovalle vapaalle markkinataloudelle. Passiivinen varallisuus voi Singerin mukaan johtaa joustamattomaan trendiin ja laumakäyttäytymiseen. Ilman aktiivisen sijoittamisen tuomaa vastapainoa seurauksena voi olla markkinanlaajuinen myyntiaalto.

Paul Singerin nettovarallisuus on 2,6 miljardia dollaria.

Kommentoi
Ylös
>