Sijoitusideat

Joukkorahoituskohde Yepzon paistattelee paikannuslaitteiden markkinoiden etulinjassa

Yepzon front paikannuslaite GPS-paikannin sijoituskohde joukkorahoitus

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

Yepzon tavoittelee nopeasti kasvavien GPS-paikanninmarkkinoiden markkinajohtajuutta maailmassa. Sijoittajat voivat osallistua kasvuun sijoittamalla yhtiöön Invesdorin joukkorahoituskampanjan kautta.

Yepzon Oy on paikannusteknologioiden ja turvallisuuspalveluiden kehittäjä Tampereelta. Yrityksen perustaja Otto Linna innostui paikannuslaitteista kun hän luki tilastoja kadonneista ihmisistä. Ratkaisemattomien tapausten määrä oli hämmentävän suuri – pelkästään EU:ssa ja Yhdysvalloissa katosi vuosittain yli miljoona lasta, joista yli 100 000 jäi löytymättä.

Luvut kymmenkertaistuivat, kun listaan lisättiin kadonneet lemmikkieläimet sekä kulkuneuvot.

Paikannusratkaisuja kuluttajille ja yrityksille

Yepzon-sovellus on alusta, joka palvelee mitä tahansa paikannustarvetta. Yhtiö tarjoaa helposti skaalautuvan älypuhelinpalvelun, joka antaa mahdollisuuden paikantaa kaiken tärkeän yhdellä vilkaisulla.

Yhtiöllä on kolme eri tuotetta.

Yepzon ONE on lemmikkien paikantamiseen tarkoitettu GPS-paikannin. Yhtiön mukaan erityisesti Yhdysvalloissa henkilökohtaisen omaisuuden suojeleminen on tärkeä myyntitekijä. Iso-Britanniassa, yhdessä Yepzonin nopeimmin kasvavista markkinoista, oli vuonna 2015 kateissa yli 70 000 lemmikkiä. Kuukausittain varkauden kohteeksi joutui yli 33 000 moottoripyörää, noin 3 miljoonan punnan edestä. Yepzon ONE lanseerattiin alun perin Pohjoismaiden markkinoille, mutta kerättyään maailmanlaajuista huomiota aukesivat ovet nopeasti kansainväliselle laajentumiselle. Yepzon ONEja on myyty jo yli 20 000 kappaletta, pääasiassa Pohjoismaissa ja Pohjois-Amerikassa.

Yepzon Freedom on sekä henkilökohtainen turvallisuuslaite että äärimmäisen tehokas paikannin. Kadonnut henkilö voidaan laitteen avulla paikantaa hetkessä, vain älypuhelinta käyttäen. Yepzon Freedomeja on myyty jo yli 10 000.

Yepzon Industrial on kertakäyttöinen, erityisesti logistiikkamarkkinoille kehitelty laite. Se auttaa asiakasyrityksiä tunnistamaan erilaiset kuljetusprosessin vaarantavat riskitekijät, monitoroi rahdin kulloisenkin tilanteen ja paikantaa kuljetuksen sijainnin. Pilottiohjelmiin yhdistettyjä laitteita on myyty jo 2000 kappaletta. Tulokset ovat olleet hyviä ja arvioitu vuosivolyymi tuotteelle on 50 000 kappaletta.

Teknologiajohtaja kasvualalla

Yhtiön tämänhetkisten tarjousten loppusumma ylittää 20 miljoonaa euroa. Yepzonin asema sektorin teknologiajohtajana on poikinut kasvavan määrän lisenssi- ja co-branding-sopimuksia, esimerkiksi PocketFinderin ja Elisan kanssa. Kapeakaistaisten teknologioiden, kuten NB-IOT:n, ansiosta yhtiö aikoo säilyttää paikkansa teknologiajohtajana.

Toistaiseksi Yepzon on myynyt yli 30 000 paikanninta. Lisätuottoa tulee nopeasti kasvavasta ja korkeatuottoisesta kuukausittaisesta palvelutilausmallista, jonka peruutusaste on huomattavan alhainen. Palveluliiketoiminnan myynti tulee vuonna 2019 ohittamaan laitemyynnin. Yepzonin palvelu sisältää paikannuksen, globaalin datan puhelinverkoissa sekä pilvipalvelun. Palveluliiketoiminta on kannattavaa sen myyntikatteen liikkuessa 60 – 80 prosentissa.

Yepzon tavoittelee 15-20 prosentin markkinaosuuteen maailmanlaajuisesti vuoteen 2021 mennessä. Jokapäiväiseen käyttöön sopivat paikannuslaitteet –ja palvelut tulevat yleistymään tulevaisuudessa merkittävästi esimerkiksi lasten, vanhusten, lemmikkieläinten ja arvoesineiden paikannuksessa. Kasvava määrä yrityksiä käyttää paikantimia logistiikassa ja arvokkaiden tuotantovälineiden valvonnassa.

GPS-paikanninmarkkinan odotetaan rikkovan 3,5 miljardin dollarin rajan vuoteen 2019 mennessä, ja maailmanlaajuisen kokonaismarkkinan paikannusvälineille odotetaan saavuttavan 3,1 miljardin yksikön rajan vuoteen 2021 mennessä (ABI Research, 6/2/2016). Yepzon tavoittelee kategorian markkinajohtajuutta.

Yepzon on jo nyt johtavien jakelijoiden suosima niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Kasvava kumppanikenttä koostuu mm. seuraavista yrityksistä: Amazon, Elisa, Elkjöp (Gigantti), Ebay, Clas Ohlsson, XXL, Telia ja Deutsche Telekom.

Sijoittaminen Yepzoniin

Yepzonin joukkorahoitushankkeeseen on mahdollista osallistua Invesdorin kautta. Lue lisää sijoituskohteesta Invesdorin sivuilta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös