Kumppaniblogit

Syksyn listautumisannit saivat lentävän lähdön

Kannattaako listautumisanteihin osallistua?

Syksyn listautumisannit saivat 5.9. lentävän lähdön, kun Angry Birds -brändistä tunnettu  ilmoitti listautumisaikeestaan. Listautumisanti alkoi 18.9. ja jatkuu 26.9. asti, ellei antia ylimerkitä. Ylimerkintätilanteessa anti voidaan keskeyttää maanantaina 25.9. klo 16.00.

Rovio on jo toinen kotimainen peliyhtiö, jonka osakkeiden merkintä on mahdollista Nordnetin kautta: keväällä Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle listautui The Walking Dead -mobiilipelistä tunnettu Next Games, jonka yleisöannissa toimimme myös merkintäpaikkana. Lue lisää Next Gamesin listautumisesta tästä.

Listautumisantien sävyttämä syksy sai tänään lisää vauhtia, kun hoivakiinteistöjen, asuntojen ja varainhoidon asiantuntija  ilmoitti käynnistävänsä Nasdaq First North Finland -listautumisannin maanantaina 25.9.2017.

Voit lukea lisää Rovion ja Titaniumin listautumisanneista Nordnetin verkkopalvelussa, missä voit myös osallistua yleisöanteihin merkitsemällä osakkeita.

Valitse tutkitusti laadukkain arvopaperivälittäjä

Nordnetistä vahva toimija listautumisanneissa

Saimme tarvittavat luvat listautumisantien järjestämiseen ja merkintäpaikkana toimimiseen Suomessa viime vuonna.

Tuore roolimme on ollut erinomainen lisä Nordnetin tarjoamiin palveluihin listautumista suunnitteleville yrityksille. Se on ollut myös vastaus suureen määrään asiakaspalautetta. Pystymme nyt tarjoamaan asiakkaillemme entistä sujuvamman osallistumisprosessin listautumisanneissa.

Kannattaako listautumisanteihin osallistua?

Kun pörssiin listautuu uusi yhtiö, siihen sijoittamiseen liittyy korkea riski, mutta myös korkea tuottomahdollisuus. Nordnetissä toimii sijoituskomitea, joka käy läpi kaikki meille tarjotut potentiaaliset listautujat kaikissa toimintamaissamme, ja päättää yhtiö- ja tapauskohtaisesti, osallistuuko Nordnet listautumisannin tarjoamiseen yleisölle merkintäpaikkana. Päätöstä tehdessämme tarkastelemme yhtiön liiketoimintamallia, kassavirtaa, yrityksen johtoa ja yhtiön osakkeen hinnoittelua verrattuna muihin vastaavan toimialan yhtiöihin. Kaikkiin anteihin Nordnet ei pääse mukaan, joten yhtiön listautumisannin puuttuminen sivuiltamme ei tarkoita sitä, ettei antiin kannattaisi osallistua.

Sijoittajana sinun on kuitenkin tehtävä itse päätös, merkitsetkö osakkeita listautumisannissa vai et. Nordnetin sivustolta löydät listautumista suunnittelevan yhtiön julkistaman listalleottoesitteen ja muuta materiaalia, jonka perusteella voit tehdä sijoituspäätöksesi.

Listautumista suunnittelevista yhtiöistä kirjoitetaan myös paljon mediassa, esimerkiksi Kauppalehdessä ja Arvopaperissa. Tämän lisäksi Evlin ja Inderesin kaltaiset toimijat tuottavat analyysejä yhtiöistä. Myös sosiaalisesta mediasta ja Pohjoismaiden suurimmasta sosiaalisesta sijoitusverkostosta Sharevillestä voi löytyä apua sijoituspäätösten tueksi. Kannattaa tutustua ainakin aktiiviseen Listautujat -keskusteluryhmään ja liittyä mukaan keskusteluun!

Listautumista suunnittelevien yhtiöiden esitteet ovat saatavilla yhtiöiden verkkosivuilla: www.rovio.com/listautuminen ja www.titanium.fi/ipo. Rovion yleisösannissa Nordnet toimii merkintäpaikkana yhdessä Danske Bankin ja OP:n kanssa ja Titaniumin listautumisannissa yhdessä Alexanderin kanssa.

Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Ennen sijoittamista sinun tulee perehtyä listautumisannin materiaaleihin.

Kommentoi
Ylös
>