Valuuttakurssit

Bitcoin ylitti 6000 dollarin rajapyykin – syy kurssinousuun löytyy yllättävältä taholta

Yksi syy viimeaikaiseen kryptovaluutan arvonnousuun löytyy Nigeriasta.

Yksi syy viimeaikaiseen kryptovaluutan arvonnousuun löytyy Nigeriasta.

Kryptovaluutta Bitcoinin kurssinousu on ollut hurjaa. Vuoden aikana kryptovaluutan arvo suhteessa dollariin on noussut lähes 850 prosenttia. Syyskuun loppupuolella bitcoinin kurssi lähti uuteen nousuun, ja kuukauden aikana kryptovaluutan arvo on noussut 3570 dollarista lähes 6090 dollariin.

Bitcoin on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva kryptovaluutta, jonka loi Satoshi Nakamoto -nimimerkkiä käyttänyt henkilö tai taho vuonna 2008.

Viimeisin kurssiralli teki Satoshi Nakamotosta maailman 247. rikkaimman henkilön, kertoo Quarz-sivusto. Nimimerkillä toimivalla Nakamotolla väitetään olevan hallussaan peräti 980 000 bitcoinia, mikä tarkoittaa tämän hetken kurssinoteerauksella lähes kuuden miljardin dollarin omaisuutta.

Yksi selitys bitcoinin viime päivien kurssirallista juontaa juurensa Zimbabween, väittää Mic.com-sivusto.

Zimbabwe on kärsinyt pitkään hyperinflaatiosta eli rahan arvon nopeasta heikkenemisestä. Hyperinflaation johdosta maan paikallisvaluutan arvo romahtaa niin nopeasti, että sitä on vaikea käyttää maksuvälineenä.

Paikallisvaluutan ongelmat ovat luoneet kysyntää bitcoinille. National-sivuston mukaan bitcoinin arvo Zimbabwessa on kaksinkertainen verrattuna maailman keskimääräiseen arvoon.

Bitcoinin arvonnousulle löytyy muitakin syitä. CNBC julkaisi vastikään kyselytutkimuksen tulokset, jossa se haastatteli yli 23 000 bitcoinin käyttäjää.

Noin 35 prosenttia vastaajista oli samaa mieltä JPMorgan Chase -yhtiön toimitusjohtajan, Jamie Dimonin käsityksestä bitcoinista. Dimonin mielestä bitcoin on ”huijaus”. Kaikki muut vastaajat puolestaan uskoivat kryptovaluutan arvon jatkavan nousuaan tulevaisuudessa. Peräti 49 prosenttia vastaajista uskoo bitcoinin arvon ylittävän 10 000 dollaria.

Toisin kuin viralliset valuutat, bitcoinit eivät ole keskuspankin tai muunkaan keskitetyn tahon liikkeellelaskemia. Sillä se ei Suomen Pankin ilmoituksen mukaan täytä virallisen rahan tai maksupalvelulain mukaisen maksuvälineen kriteerejä. Sen käyttö perustuu maksajan ja maksunsaajan väliseen sopimukseen.

Bitcoinin suurimpana etuna on maksamisen helppous. Sillä voi siirtää rahaa ihmiseltä toiselle missä päin maailmaa tahansa ja se onnistuu nopeasti ja täysin ilman rajoitteita. Koska se on globaali valuutta, voi sillä maksaa yhtälailla Suomessa kuin missä tahansa muuallakin. Lisäksi virturaalirahan käsittelykulut ovat myös pienemmät kuin useimmilla muilla maksutavoilla.

Sijoittajat näkevät bitcoinin etuna sen, että bitcoinien tarjonta on rajallista. Mikään viranomainen ei pysty estämään tai ohjailemaan bitcoinien käyttöä eikä aiheuttamaan inflaatiota niitä lisää tuottamalla.

2 kommenttia
 • Jos tuntuu siltä, että nyt olisi oikea aika ostaa Bitcoineja, Ethereumia tai Litecoineja, niin hyvään alkuun pääsee vaikka Coinbasessa. Maksut onnistuvat suomalaisilla pankkikorteilla ja siirrot molemmin puolin ovat aika helppoja. Tällä referral-linkillä saa 10$ tai reilun 8 euron aloitusbonuksen, jos kiinnostaa: https://www.coinbase.com/join/5971fba831abfb00c6e5cb25

 • on myös kotimainen vaihtoehto, Coinmotion (Prasos oy)

  Jos haluaa ’suosittelija-linkkiä’ käyttää niin tuossa

  https://coinmotion.com/fi/rekister%C3%B6idy?referral_code=j2sw5p7bkw8wcva29sy3

  ”Kun kaverisi rekisteröityy ja ostaa tai myy 0.08 bitcoinia, sinä ja kaverisi saatte molemmat 0.002 bitcoinia ~5€ ilmaiseksi.”

  Jos haluaa ’treidailla niitä kolikoita toisiin kryptoihin jne niin sitten voin suositella esim http://www.bitstamp.com

  coinmotion sopii bitcoinien holdailuun

 • Ylös
  >