Osakesäästäjien aamupala

Espanjan osakemarkkinat elpyivät maanantaina, euroalueen talousluottamus huippulukemissa

Euroopassa käytiin viikon aluksi maanantaina osakekauppaa loivassa nousussa, Stoxx Europe 600 +0,12 %. Yksittäisistä sektoreista sykliset jatkoivat vahvassa vedossa, kun mm. pankit ja autoalan yhtiöt kallistuivat.

Saksan DAX-indeksi kohosi maanantaina niukasti +0,09 % ja sulkeutui uuteen ennätyslukemaan 13 229,57 pisteeseen. Espanjassa oli vahva nousupäivä, kun maan hallinto otti Katalonian hallintaansa. Espanjan IBEX-indeksi kallistui peräti 2,44 %.

Euroalueen talousluottamus kohosi lokakuussa korkeimmalle tasolle lähes 17 vuoteen. Euroopan komission raportoima Indeksi on noussut nyt viitenä kuukautena peräkkäin ja päätyi jo lukemaan 114.

Tiistaina Japanissa ja Hong Kongissa on käyty osakekauppaa ilman selvää suuntaa. Kiinasta saatiin yöllä ostopäällikköindeksilukuja lokakuulta. Maan tehdasteollisuuden ostopäällikköindeksi jäi odotuksista ja päätyi tasolle 51,6.

Cleantech Investilta Q3-raportti, salkkuyhtiöiden kasvu jatkui vahvana

Pääomasijoitusyhtiö Cleantech Invest raportoi tiistaiaamuna yhtiön kolmannen kvartaalin katsauksen. Cleantech Invest kertoi tehneensä osittaisen exitin sen salkkuyhtiö Enersizesta. Yhtiö myi Enersizen osakkeita yhteensä 2,3 prosentilla Enersizen osakekannasta. Sijoitetun pääoman tuotoksi muodostui peräti 1030 %. Kaupan jälkeen Cleantech omistaa Enersizesta vielä 35,9 %.

Cleantech Invest lisäsi katsauskaudella omistusosuuttaan ResQ Clubista ja omistaa siitä nyt 14,7 % (aiempi omistusosuus 8,7 %). Lisäksi Cleantech osallistui Swap.comin sijoituskierrokseen 1,5 miljoonan euron panostuksella.

Cleantech Invest kertoi myös tiistaina, että se nostaa omistuksensa Nuuka Solutionsissa 48,1 prosenttiin. Aiemmin Cleantech on omistanut yhtiöstä 34 %.

Cleantech Invest on käyttänyt tähän mennessä sijoituksiinsa vain omaa pääomaa, mutta huomasi katsauskauden aikana salkkuyhtiöidensä liikevaihdon nousseen sille tasolle, että ensimmäinen yhden miljoonan euron luotto tuli ajankohtaiseksi.

Kaiken kaikkiaan Cleantechin salkkuyhtiöiden kasvu jatkui siis voimakkaana myös vuoden kolmannella kvartaalilla. Yhtiö kertoo uuden päivitetyn strategiansa 29. marraskuuta pidettävässä Sexy Truth Impact-tapahtumassa Helsingissä.

Cleantech Invest on Osakesäästäjien yhteistyökumppani.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös