Osakeanalyysit

Inderes: Stora Enson tulosnäkymät leivottu jo osakkeen hintaan

Stora Enso osakekurssi osakkeet sijoittaminen

Analyysitalo toistaa metsäyhtiön vähennä-suosituksen.

Metsäyhtiön tulos on kärsinyt viime ja tänä vuonna ylösajovaiheessa olevien investointien tappioista. Stora Enso pääsee kiinni tuloskasvuun kolmannella kvartaalilla ja myös lähivuosien tuloskasvunäkymät ovat hyvät, Inderes arvioi aamukatsauksessaan. Investoinnit etenevät asteittain kohti lentokorkeuttaan ja myös markkinatilanne on tällä hetkellä suotuisa.

Tie on kuitenkin pitkä ja kivinen.

“Täyteen potentiaaliinsa Stora Enso yltää kuitenkin vasta vuosikymmenen lopulla ja aikaviiveiden venyessä markkinatilanteen kestävyyteen liittyy myös riskejä”, Inderes toteaa.

Analyysitalo on tehnyt Stora Enson tulosennusteisiin lieviä positiivisia muutoksia liittyen pääasiassa sellun odotuksia vahvempaan hintakehitykseen. Valuutat kuitenkin rokottavat Stora Ensoa näillä näkymin ensi vuodesta alkaen.

Investointien ylösajojen etenemisen ja hyvän kysynnän ansiosta odottaa Inderes yhtiön operatiivisen liiketuloksen kasvavan tänä vuonna 942 miljoonaan euroon (2016: 915 MEUR) ja ensi vuonna 1015 miljoonaan.

Stora Enson osake on tällä hetkellä arvostettu historiallista tasoa ylemmäksi. Tämän takia osakkeen kokonaistuotto-odotus ei Inderesin näkemyksen mukaan nouse vuoden tähtäimellä riittävän houkuttelevaksi hyvästä tuloskasvunäkymästä ja kohtuullisesta osinkotuotosta huolimatta.

Inderesin tulosennusteilla lasketut metsäyhtiön P/E-luvut vuosille 2017 ja 2018 ovat noin 15x ja 14x, kun taas vastaavat EV/EBITDA-kertoimet ovat noin 9x ja 8x. Tasepohjainen P/B-luku on lähes historiallisen korkealla tasolla 1,6x.

“Osakkeen melko neutraalia hinnoittelua puoltavat mielestämme myös verrokkiryhmän tasolla olevat suhteelliset arvostuskertoimet ja kassavirtamalli”, Inderes toteaa.

Analyysitalo tarkisti Stora Enson tavoitehinnan 11,75 euroon aiemmasta 11,25 eurosta ja toistaa vähennä-suosituksen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös