Raaka-aineet

Nordea: Öljyn hinnannousu tukee öljysektorin osakkeita

Nordean mallisalkusta löytyvät energiasektorin yhtiöt hyötyvät öljyn hinnan noususta.

Nordean mallisalkusta löytyvät energiasektorin yhtiöt hyötyvät öljyn hinnan noususta.

Öljyn Brent-laadun hinta on elpynyt kesäkuun pohjista reilut 25 prosenttia. Nykyinen hintataso on korkeimpia kahteen vuoteen.

Nykyinen öljyn hinnan taso on omiaan tukemaan öljysektoria palvelevien yhtiöiden näkymiä, arvioi Nordeaa aamukatsauksessaan.

Esimerkiksi Nordean pohjoismaisesta mallisalkusta löytyvä öljypalveluyhtiö BW Offshore (+3,4 %) on kommentoinut odottavansa sopimusten pidennyksiä lähikuukausina, jos öljyn hinta pysyy nykyisellä riittävän hyvällä tasolla.

Nordean mallisalkun toinen energiasektoripoiminta Petroleum Geo-services (+5,6 %) on niin ikään kommentoinut elpyneen öljyn hinnan näkyvän korkeimpana tarjouspyyntöaktiviteettina pariin vuoteen. Tästä huolimatta osake on pysytellyt heikkona sijoittajien hermoillessa vuoden viimsen neljänneksen heikkoa sopimustasoa, Nordea toteaa.

”Uskomme seismistä öljynetsintää harjoittavan PGS:n kolmannen neljänneksen tulosjulkaisun olevan omiaan parantamaan luottamusta yhtiön kassavirtanäkymiin, sillä odotamme yhtiöltä mittavaa säästöohjelmaa
myönteisten aktiviteettikommenttien lisäksi”, pankki toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös