Yritysuutiset

DNA antoi positiivisen tulosvaroituksen

Tietoliikennekonserni DNA:n liiketoiminta on kehittynyt suotuisasti koko alkuvuoden.

 

DNA tietoliikenne puhelinliittymät talous

Lähde: DNA Oyj:n kuvapankki

Tietoliikennekonserni DNA:n liiketoiminta on kehittynyt suotuisasti koko alkuvuoden.

Erityisesti ensimmäinen vuosipuolisko oli vahva. Loppuvuoden arvionsa mukaisesti DNA nostaa vuoden 2017 tulosohjeistustaan kannattavuuden (vertailukelpoinen liiketulos) osalta.

Uusi ohjeistus vuodelle 2017:

DNA:n liikevaihdon arvioidaan pysyvän samalla tasolla ja vertailukelpoisen liiketuloksen kasvavan merkittävästi vuonna 2017 edelliseen vuoteen verrattuna. DNA:n rahoitusaseman ja maksuvalmiuden arvioidaan pysyvän hyvänä.

Aikaisempi tulosohjeistus vuodelle 2017 (julkaistu 31.1.2017):

DNA:n liikevaihdon arvioidaan pysyvän samalla tasolla ja vertailukelpoisen liiketuloksen kasvavan jonkin verran vuonna 2017 edelliseen vuoteen verrattuna. DNA:n rahoitusaseman ja maksuvalmiuden arvioidaan pysyvän hyvänä.

Yhtiön liikevaihto on kasvanut tammi-kesäkuussa 5,0 prosenttia viime vuoteen verrattuna ja oli 432,7 miljoonaa euroa. Liiketulos kasvoi peräti 25,2 prosenttia 59,4 miljoonaan euroon.

DNA:n toimitusjohtajan, Jukka Leinosen mukaan palveluliikevaihto (liikevaihto vähennettynä laitemyynnillä ja yhdysliikennemaksuilla) jatkoi kasvuaan ja myös päätelaitteiden myynnin hyvä kehitys vaikutti myönteisesti liikevaihtoon enismmäisellä puolivuotiskaudella. Palveluliikevaihdon kasvu tuli erityisesti matkaviestinliittymien määrän kasvusta ja 4G-liittymien osuuden kasvusta liittymäkannassa.

DNA julkaisee vuoden 2017 tammi-syyskuun osavuosikatsauksen perjantaina 20.10.2017 noin klo 8:30.

DNA osakekurssi osakkeet pörssi

Kommentoi
Ylös
>