Indikaattorit

Noususuhdanteen satoa tämäkin – konkurssien määrä edelleen laskussa

Tilastokeskuksen mukaan tammi–syyskuussa 2017 pantiin vireille 1 626 konkurssia, mikä on 14,2 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 8 894, mikä on 786 henkilöä (8,1 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Vireille pannut konkurssit tammi–syyskuussa 2015–2017

Vireille pannut konkurssit tammi–syyskuussa 2015–2017

Konkurssien määrä väheni kaikilla päätoimialoilla.

Tilastokeskuksen mukaan lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muiden palveluiden päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 452 konkurssia, mikä on 84 konkurssia (15,7 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna. Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan ”konkurssiin menemistä” ilmaisun varsinaisessa merkityksessä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös