Yritysuutiset

Outokumpu petti odotukset ja osakekurssi niiasi

Outokumpu osakekurssi osakkeet

Teräsyhtiön tulos jäi tappiolle kolmannella vuosineljänneksellä.

Tulos ennen veroja oli -25 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten kolmannella kvartaalilla oli 13 miljoonaa euroa.

Tulosheikennys oli myös odotuksia heikompi. Analyytikot olivat odottaneet vajaan 40 miljoonan euron liiketulosta, mutta toteuma jäi yhdeksään miljoonaan.

Vaikka kustannukset laskivat edelleen, Europe-liiketoiminta-alueella perushinnat nousivat ja Americas-liiketoiminta-alueen toimitusmäärät kasvoivat, kannattavuus heikkeni edellisvuodesta johtuen 41 miljoonan euron raaka-aineisiin liittyvistä varasto- ja metalli-johdannaistappioista sekä ja ulkopuolisen toimittajan tuotanto-ongelmista Americas-liiketoiminta-alueella. Vertailukaudella tulokseen vaikutti myönteisesti 22 miljoonan euron luottotappiovarauksen purku.

Näin Outokummun tulosta kommentoi toimitusjohtaja Roeland Baan.

“Outokummun kolmannen neljänneksen tulos heijasteli kausivaihtelua, ja oikaistu käyttökate laski 56 miljoonaan euroon. Kaudelle tyypillisen notkahduksen lisäksi kannattavuutta painoivat ferrokromin tuotantomäärien lasku sekä raaka-ainevarastoihin liittyvät ajoitus- ja suojausvaikutukset. Ulkopuolisen toimittajan tuotanto-ongelmat heikensivät Americas-liiketoiminta-alueen kannattavuutta huomattavasti.”

Teräsyhtiön toimenpiteet velan vähentämiseksi ovat tuottaneet tulosta. Baanin mukaan kolmannen neljänneksen kassavirta oli hyvällä tasolla, 126 miljoonaa euroa.

“Nettovelka laski 1 130 miljoonaan euroon, mikä osoittaa, että etenemme hyvin kohti tavoitettamme vähentää nettovelka alle 1,1 miljardin euron tämän vuoden loppuun mennessä”, toimitusjohtaja toteaa.

Outokumpu odottaa viimeisellä vuosineljänneksellä kannattavuuden paranevan hyvän markkinatilanteen tukemana kysynnän ollessa hyvää tärkeimmillä markkina-alueilla Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös