Yritysuutiset

Amazonilta huipputulos

Amazonin tulos yllätti analyytikot positiivisesti ja osake kiitää.

Osa sijoittajista on sitä mieltä, että Amazon on suuri kupla ja maailman huonoin sijoitus, mutta kyse voi olla myös analyysityökalujen puutteesta.

Legendaarinen Warren Buffet totesi Berkshire Hathawayn vuosikokouksessa missanneensa mahdollisuuden ostaa Amazonin osaketta. Buffett kommentoi, ettei hänellä yksinkertaisesti ollut työkaluja yrityksen arvon määrittelemiseksi.

Mark Cuban on yhdysvaltalainen yrittäjä ja Dallas Mavericksin omistaja, jonka omaisuus on 3,4 miljardia. Cubanin mukaan Amazon osake on aliarvostettu. Aliarvostettu tai ei, Amazonin kurssireaktio kolmannen vuosineljänneksen tulokseen oli huima. .

Amazonin osake nousi jälkimarkkinoilla yli 7,5 prosenttia yrityksen lyötyä pöytään odotuksia kovemmat lukemat. Amazonin liikevaihto kolmannella vuosineljänneksellä nousi 34 prosenttia 43,7 miljardiin dollariin. Analyytikot olivat odottaneet 42 miljardin dollarin liikevaihtoa. Liikevaihdosta 1,3 miljardia dollaria tuli Amazonin elokuun lopulla ostamasta Whole Foods Marketsista.

Amazonin ohjeistus vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihdolle oli 56,0-60,5 miljardia dollaria, kun analyytikot olivat odottaneet 58,9 miljardin dollarin ohjeistusta. Kasvuprosenteissa Amazon odottaa viimeiselle neljännekselle vuosittaista kasvua 28-38 prosentin verran. Amazon yllätti positiivisesti myös Goldman Sachsin, joka oli odottanut pettymystä nimenomaan ohjeistuksen osalta.

Amazon osavuotiskatsaus

Amazonin operatiivinen kassavirta viimeisen kahdentoista kuukauden osalta kasvoi 14 prosenttia 17,1 miljardiin dollariin. Vapaa kassavirta puolestaan laski 8,1 miljardiin dollariin edellisvuoden 9 miljardista dollarista.

Amazonin kolmannen vuosineljänneksen liikevoitto laski vuodentakaisesta 40 prosenttia 347 miljoonaan dollariin. Whole Foods Marketsin osuus liikevoitosta oli 21 miljoonaa dollaria. Amazonin osakekohtainen tulos oli 52 senttiä.

Amazon lisäsi vuosineljänneksellä 160 000 työntekijää, joista 87 000 tuli Whole Foods Marketin kautta. Vuodessa työntekijöiden lukumäärä on kasvanut 77 prosentilla. Kasvun seurauksena Amazonilla on nyt 541 900 työntekijää. Näin iso määrä työntekijöitä on jo merkittävän kokoinen hallinnollinenkin haaste.

Amazon osavuotiskatsaus

Kommentoi
Ylös
>