Osakesäästäjien aamupala

Torstaista tulossa tärkeä päivä osakemarkkinoilla, USA:ssa isot teknologiajätit raportoivat

Euroopassa käytiin keskiviikkona osakekauppaa miinuksella, Stoxx Europe 600 -0,57 %.  Wall Street sulkeutui myös keskiviikkona miinukselle, S&P 500 -0,47 %

Goldman Sachsin tutkimuksen mukaan menossa oleva USA:n tuloskausi on aiheuttanut suuria liikkeitä yhtiöiden osakkeille. Goldmanin analyysi osoittaa, että keskimääräinen kurssimuutos yhteensä 67 yhtiön tulosraportin julkistuksen jälkeen on ollut peräti noin 4 %. Raaka-aine- ja teollisuusyhtiöillä volatiliteetti on ollut sektoreista korkeimmalla tasolla.

Torstaina pidetään EKP:n korkokokous. Keskuspankki kertonee ensi vuoden suunnitelmistaan vähentää ensi vuoden alusta alkaen kuukausittaisia lainojen ostojaan mahdollisesti puoleen nykyisestä 60 miljardista eurosta.

Torstaista on tulossa iso päivä myös USA:n osakemarkkinoilla, sillä suuret teknologiajätit kuten Amazon, Microsoft ja Alphabet raportoivat osavuosikatsauksensa. Yhtiöiden tulokset voivat heiluttaa markkinoita tuntuvastikin, sillä niillä on suuri paino maan osakeindekseissä.

Lassila & Tikanojan liikevaihto kasvussa, liikevoittoa rasitti mm. kasvaneet polttoainekustannukset

Lassila & Tikanoja (L&T) raportoi keskiviikkona vuoden kolmannen kvartaalin tuloksensa. Yhtiön liikevaihto kasvoi vertailukauden 166,0 miljoonasta eurosta 175,9 miljoonaan euroon. L&T:n liikevoitto sitä vastoin laski viime vuoden vastaavan ajankohdan 19,1 miljoonasta eurosta 17,6 miljoonaan.

L&T:n liiketoimintasegmenteistä teollisuuspalveluiden (liikevaihdon muutos Q3 +6,0 % YoY) ja kiinteistöpalveluiden (+11,8 %) liikevaihto kasvoivat vertailukaudesta. Sitä vastoin ympäristöpalveluiden (-0,2 %) liikevaihto pysyi lähes edellisvuoden vertailukauden tasolla. Uusiutuvien energialähteiden (-10,9 %) liikevaihto oli selvässä laskussa.

Liikevoiton puolella laskua tapahtui segmenteistä niin ympäristöpalveluissa, kiinteistöpalveluissa kuin niukasti myös uusiutuvissa energialähteissä. Liikevoitosta suurimman osan tuovan ympäristöpalvelun liikevoitto heikkeni vertailukauden 10,2 miljoonasta eurosta 9,7 miljoonaan, kun muun muassa kasvaneet polttoainekustannukset nakersivat kannattavuutta. Kiinteistöpalveluissa sitä vastoin liikevoiton laskua vertailukauden 6,1 miljoonasta eurosta 5,1 miljoonaan rasitti uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoon liittyvät kulut.

L&T arvioi sen kuluvan vuoden liikevaihdon olevan samalla tasolla kuin viime vuonna 2016 ja liikevoiton laskevan tänä vuonna viime vuoteen verrattuna.

Asiakastiedolta taloudellisen ohjeistuksen nosto

Asiakastieto Group kertoi keskiviikkona tarkentavansa taloudellista ohjeistustaan. Tarkennus liittyy yhtiön Emaileri Oy:n osakekannan ostoon ja sen konsolidoimiseen konserniin. Asiakastieto arvioi nyt sen kuluvan vuoden liikevaihdon kasvavan selvästi yli 10 % ja oikaistun liikevoiton kasvavan lähes saman verran prosenteissa kuin liikevaihdon.

Yhtiö arvioi aiemmin liikevaihdon kasvun olevan tänä vuonna lähellä Asiakastiedon pitkän aikavälin tavoitteen 5-10 prosentin ylärajaa ja oikaistun liikevoiton olevan viime vuotta korkeampi, joskin sen kasvun olevan liikevaihtoa alhaisempi.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi
Ylös
>