Markkinakommentit

Tuloskausi alkanut positiivisilla yllätyksillä rapakon takana

Huomattavan suuri osa amerikkalaisyrityksistä on ylittänyt tulosodotukset nyt kolmannella vuosineljänneksellä, kertoo Handelsbanken.

Huomattavan suuri osa amerikkalaisyrityksistä on ylittänyt tulosodotukset nyt kolmannella vuosineljänneksellä, kertoo Handelsbanken.

Peräti 86 prosenttia raportoineista tuloksista on ollut markkinaodotuksia parempia, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

”Keskimäärin tulokset ovat olleet noin 5 prosenttia ennusteita parempia. Liikevaihdoissa mitattuna odotukset on ylittänyt 74 prosenttia yrityksistä ja keskimäärin vajaalla prosentilla”, Handelsbanken summaa.

Liikevaihdon kasvu on ollut laaja-alaista. Factsetin mukaan S&P 500 -osakeindeksin 11 toimialasta peräti 10 toimialalla liikevaihto on kasvanut kolmannella kvartaalilla.

Tosin analyytikoiden odotukset ovat olleet aiempaa maltillisempia. Tulosodotuksia on nyt laskettu edelliskvartaaleja enemmän alaspäin.

Handelsbanken ei odota positiivisista yllätyksistä huolimatta merkittävää nousukiitoa pörssikursseille. Pörssikehitys ennen tuloskautta on nimittäin ollut vahvaa. Pankin mukaan tulosyllätykset eivät ole kaikilla toimialoilla aiheuttaneet nousua osakkeisiin.

Jenkkiosakkeiden arvostustaso on edelleen jatkanut nousuaan yli pitkäaikaisen keskiarvon. Factsetin mukaan S&P 500 –indeksin ennustetuilla osakekohtaisilla tuloksilla laskettu P/E-kerroin on jo lähes 18x. 10 vuoden keskiarvo on 14,1x. Toteutuneilla osakekohtaisilla tuloksilla laskettu P/E-kerroin on sekin jo yli 22x.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös