Osakesäästäjien aamupala

Energiayhtiöt tuloskauden helmiä, taustalla öljyn hinnan nousu sekä aiempaa alhaisempi kulurakenne

Euroopan osakemarkkinat sulkeutuivat maanantaina jo viidettä kaupankäyntipäivää peräjälkeen miinukselle, Stoxx Europe 600 -0,66 %. Yksittäisistä Stoxx Europe 600-indeksin sektoreista finanssi (-0,9 %) oli jälleen selvässä laskusuunnassa. Sektoria on viime aikoina painanut niin korkojen lasku kuin epävarmuus USA:n veronalennusohjelman toteutumisesta.

Ranskalainen yhdyskuntahyödykealan yhtiö Electricite de France antoi maanantaina tulosvaroituksen. Yhtiön osake sukelsi 10,39 %, kun se arvioi vuoden 2018 käyttökatteen (EBITDA) jäävän välille 14,6-15,3 miljardia euroa. Aiempi yhtiön arvio ensi vuoden käyttökatteeksi oli vähintään 15,2 miljardia euroa.

Energiayhtiöt olleet Euroopan tuloskauden helmi

Euroopan tuloskauden helmenä esiin ovat nousseet sektorina energiayhtiöt. Stoxx Oil & Gas-indeksin yhtiöt ovat raportoineet tähän mennessä peräti 54 %:n kasvun osakekohtaisen tuloksen osalta. Vahvan kehityksen taustalla on kohonneen öljyn hinnan lisäksi yhtiöiden kustannusrakenteen tehostaminen. Energiayhtiöiden ulkopuolisista yhtiöistä osakekohtainen tuloskasvu on tähän mennessä ollut Euroopassa viiden prosentin tasolla ja Yhdysvalloissa noin neljän prosentin luokkaa.

Kiinasta yöllä neutraalia dataa osakemarkkinoiden näkökulmasta

Kiinasta saatiin yöllä Suomen aikaan dataa mm. teollisuustuotannon ja vähittäismyynnin puolelta. Maan teollisuustuotanto kasvoi lokakuussa 6,2 %, odotuksien oltua 6,3 %. Vähittäismyynti jäi hieman 10,4 prosentin kasvuodotuksista tasolle 10,0 %. Luvut ovat varsin neutraaleja osakemarkkinoille.

Japanissa on tiistaina käyty osakekauppaa ilman suuntaa, Nikkei 225 maanantain tasolla. Hong Kong on ollut aamulla Suomen aikaan niukasti miinuksella, Hang Seng -0,05 %.

 

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi
Ylös
>