Osakesäästäjien aamupala

Englannin keskuspankki nosti ohjauskorkoa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007

Torstaina euron vahvistuminen kuritti euroalueen vientiyhtöitä. Päivän voittajia olivat Lontoon pörssin yhtiöt, jotka hyötyivät punnan heikentymisestä.

Englannin keskuspankki nosti torstaina ohjauskorkoa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007. Ohjauskorko kohosi aiemmasta 0,25 prosentista 0,50 prosenttiin. Koronnoston taustalla oli Iso-Britannian kiihtynyt noin 3 prosentin vuotuinen inflaatio. Punta heikkeni kuitenkin Englannin keskuspankin kerrottua, että jatkossa se aikoo nostaa ohjauskorkoa varsin hitaasti.  Odotukset seuraavasta koronnostosta siirtyivätkin ensi vuoden kesästä loppuvuoteen tai jopa kauemmaksi.  Lontoon osakemarkkinoille punnan heikentyminen teki hyvää, sillä FTSE 100-indeksi kohosi 0,90 %.

Apple raportoi torstaina paikallista aikaa osavuosikatsauksen. Yhtiön liikevaihto kasvoi katsauskaudella vertailukauden 40,3 miljardista dollarista 52,6 miljardiin. Applen nettotulos kohosi vastaavasti 10,7 miljardiin ja osakohtainen tulos 2,07 dollariin vertailukauden luvuista 9 miljardia ja 1,67 dollaria. Yhtiö myi katsauskaudella 46,7 miljoona iPhonea, ennusteen oltua 46,4 miljoonaa. Mac tietokoneiden myynti kasvoi vertailukaudesta peräti 25 % ja toi liikevaihtoa 7,17 miljardia dollaria.

Sijoittajat odottavat jo mielenkiinnolla tulevia iPhone X:n myyntilukuja. Applen toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan puhelimen tilausluvut ovat olleet erittäin vahvat. Applen markkina-arvo nousi varsinaisen kaupankäynnin jälkeen yli 900 miljardin dollarin, kun osake kallistui vahvojen lukujen myötä varsinaisen kaupankäynnin jälkeen 3,13 %.

Perjantaina Japanin osakemarkkinat ovat kiinni vapaapäivän vuoksi. Ruotsin osakemarkkinat sulkeutuvat jo klo 13.00. Kiinasta saatiin yöllä lisää ostopäällikködataa, kun maan Caixin:in palvelusektorin ostopäällikköindeksi päätyi lokakuun osalta lukemaan 51,2, ennusteen oltua 50,8. Hong Kongissa onkin käyty perjantaina osakekauppaa plussalla, Hang Seng-indeksi aamulla +0,26 %.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös