Oma talous

Priority Passin voi saada myös luottokortin kylkiäisenä

Kukapa meistä ei tahtoisi hieman hengähtää ennen lentoa kaukana terminaalin hälystä ja kiireisistä ihmisistä. Ratkaisu rauhan kaipuuseen on tietenkin lentokenttälounge.

Priority Pass on palvelu, jonka jäseneksi liittymällä pääsee lentokenttäloungeen edullisemmin kuin ilman jäsenyyttä, ja lisäksi Priority Passin yhteistyöloungeihin pääsee sisälle riippumatta siitä, millä lentoyhtiöllä matkustaa! Kaiken kukkuraksi Priority Pass -jäsenyys sisältyy muutamien luottokorttien vuosimaksuun, jolloin lounge-elämästä pääsee nauttimaan vieläkin edullisemmin.

Priority Pass -lounget

Priority Pass -jäsenyyden kautta saa pääsyn yli tuhanteen lentokenttäloungeen yli 400 eri kaupungissa ympäri maailmaa.

Priority Pass -jäsenyyden voi ostaa suoraan palveluntarjoajalta tai jäsenyyden voi saada luottokortin kylkiäisenä. Suoraan Priority Passilta ostettuna perustason (Standard) jäsenyys maksaa 99 euroa vuodessa, minkä lisäksi jokaisesta lounge-käynnistä joutuu maksamaan 24 €/kerta. Perustasoa kattavampi Standard Plus-jäsenyys maksaa vuodessa 249 €, ja siihen sisältyy 10 ilmaista lounge-käyntiä. Ylimääräiset käynnit maksavat 24 €/kerta. Rajattoman määrän ilmaisia lounge-vierailuja saa ostamalla Prestige-tason jäsenyyden (399 €/vuosi).

Kaikilla jäsenyystasoilla Priority Pass -jäsen saa ottaa loungeen mukaan vieraan, mutta vieraan lounge-käynti maksaa aina 24 €/kerta.

Millä luottokorteilla saa Priority Passin?

Koska Priority Pass -jäsenyys ei ole edullisimmasta päästä, on käytännössä taloudellisempaa hankkia luottokortti, johon sisältyy Priority Pass -etu. Näin luottokortin vuosimaksun hinnalla pääsee nauttimaan sekä Priority Passista että kyseisen luottokortin muista eduista.

Priority Pass -luottokortit
KorttiKortin vuosimaksuLounge-pääsy
American Express Gold170 €4x vuodessa ilmainen, sen jälkeen 24 €/kerta
American Express Platinum720 €Ei rajoitettu + 1 vieras
Aktia World Elite Mastercard240 €3x vuodessa ilmainen, sen jälkeen 24 €/kerta
Aktia Visa Platinum240 €3x vuodessa ilmainen, sen jälkeen 24 €/kerta
Handelsbanken Platinum390 €Ei rajoitettu

Kuten vertailusta käy ilmi, esimerkiksi American Express Goldin vuosimaksu on 170 €. Kortin vuosimaksuun sisältyy neljä ilmaista Priority Pass -loungevierailua, ja korttiin luonnollisesti kuuluu lukuisia muita rahanarvoisia etuja, kuten kattava matkavakuutus. Standard-tason Priority Pass -jäsenyys maksaa 99 €, minkä lisäksi neljä loungevierailua maksavat yhteensä 96 euroa. Ilman luottokorttia neljä Priority Pass -loungekäyntiä maksaisi siis 195 € .

Priority Passin sisältävien luottokorttien muut edut

Mikä Priority Passin sisältävistä luottokorteista sopii parhaiten sinulle?

American Express Gold

Priority Passin sisältävistä luottokorteista American Express Gold on vuosimaksultaan edullisin. Priority Passin lisäksi korttiin sisältyy mm. kattava matkavakuutus, minkä lisäksi sillä saa alennusta autonvuokrauksesta ja ravintoloista.

American Express Platinum

American Express Platinum on Amex Goldin ylellisempi versio kattavine matkavakuutuksineen ja lukuisine hotelli- ja autonvuokrausetuineen. Näiden lisäksi Platinumiin sisältyy arkisin klo 9-18 avoinna oleva Platinum Lifestyle-palvelu, jonka kautta voi esimerkiksi varata pöydän ravintolasta, tehdä matkavarauksia tai lähettää kukkia rakkaalle.

Aktia World Elite Mastercard

Myös Aktian World Elite Mastercardiin sisältyy kattava matkavakuutus ja concierge-palvelu, joka on avoinna arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-17. Korttiin sisältyvä Mastercard Priceless Cities -ohjelma takaa alennuksia ravintoloista, hotelleista ja kulttuurielämyksistä eri puolilla maailmaa.

Aktia Visa Platinum

Käytännössä Aktia Visa Platinum on eduiltaan sama kortti kuin edellä esitelty Aktia World Elite Mastercard. Ainoa ero korttien välillä on, että Visa Platinumiin ei luonnollisestikaan sisälly Mastercardin Priceless Cities -ohjelman etuja.

Handelsbanken Platinum

Handelsbanken Platinumiin sisältyy ympärivuorokautinen concierge-palvelu sekä kattava matkavakuutus. Golfaajia ilahduttaa korttiin sisältyvä hole-in-one -vakuutus.

Katso myös, mikä luottokortti valittiin parhaaksi premium-luottokortiksi suuressa luottokorttivertailussamme!

Julkaistu alun perin VertaaEnsin.fi blogissa.

3 kommenttia

3 kommenttia

 1. Tommi Hynynen

  26.11.2017 at 00:49

  Listauksesta puuttuu Danske Bankin MasterCard Platinum.

  • Tuuli Viinanen

   12.12.2017 at 11:47

   Hei Tommi!

   Suomessa Danske Bankin MasterCard Platinum -luottokorttiin ei kuulu Priority Pass -jäsenyyttä. Kuitenkin jos kyseessä on MasterCard Corporate Platinum -yrityskortti, niin korttiin sisältyy Priority Pass -jäsenyys.

   • Tommi Hynynen

    12.12.2017 at 11:54

    Hei!

    Ilmeisesti tuo minulle tarjottu MasterCard Platinum ja Priority Pass -jäsenyys oli osa Ekonomiliiton tekemää sopimusta. Kuvittelin tuon tulevan automaattisesti platinakortin mukana. https://www.ekonomit.fi/danskebank

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös