Osakesäästäjien aamupala

Suomen taloudesta jälleen hyviä lukuja, vahvan suhdanteen odotetaan jatkuvan ensi vuonna

Euroopan osakemarkkinat sulkeutuivat maanantaina plussalle, Stoxx Europe 600 +0,67 %.

Saksan uuden hallituksen muodostaminen on haasteellisessa tilanteessa Vapaiden demokraattien vetäydyttyä sunnuntaina neuvotteluista. Angela Merkel kertoi maanantai-iltana, että uudet vaalit ovat vähemmistöhallitusta parempi vaihtoehto. Saksan poliittisesta epävarmuudesta huolimatta maan DAX-indeksi päätyi maanantaina 0,50 % plussalle. Myöskään euron kehityksessä Saksan tilannetta ei merkittävästi hinnoiteltu. Yhdellä eurolla saa noin 1,175 dollaria tiistaiaamuna, kun vielä viime perjantaina noteeraus oli noin 1,179 dollaria.

Suomen taloudesta jälleen vahvoja lukuja

Tilastokeskus kertoi tiistaina Suomen työttömyysasteen olleen lokakuussa 7,3 %. Viime vuonna vastaavana aikana työttömyysaste oli 8,1 %. Työttömien lukumäärä oli lokakuussa yhteensä 197 000, mikä oli 20 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisiä oli vastaavasti 46 000 enemmän kuin edellisvuoden lokakuussa.

Vahva työllisyyden kehitys on seurausta Suomen talouskasvun elpymisestä. Pankeista OP nosti maanantaina talouskasvuennusteitaan kuluvalle ja ensi vuodelle. Tänä vuonna Suomen BKT kasvaa tuoreen arvion mukaan 3,2 % ja ensi vuonna 3,0 %. Työttömyysastetta on tärkeä seurata myös inflaatiokehityksen osalta. Inflaation voi odottaa kiihtyvän, jos työttömyysaste laskee Suomessa alle 7 prosentin.

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi
Ylös
>